Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Skidipeli – lukutaitoseikkailu Stadissa

Oulunkylän kirjasto muuntautuu jättimäiseksi lautapeliksi, kun Skidipeli valloittaa kirjaston – hyppää sinäkin mukaan lukutaitoseikkailuun!

Skidipeli kiertää kirjastoissa ja on Oulunkylän kirjastossa 7.-19.11. välisenä aikana. Peli on avoinna kaikille seuraavasti: Maanantaista torstaihin klo 14-20, perjantaisin klo 14-18 ja lauantaisin klo 10-16.

Stadin kaduille sijoittuvassa pelissä pääset itse seikkailemaan pelinappulana ja kohtaat Helsingistä tuttuja maisemia ja hahmoja. Matkan varrella voit kurkistaa lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa hauskoja monilukutaitoihin liittyviä tehtäviä, joissa pysähdytään kuvien, viestien, mainosten, äänten ja runojen tulkinnan äärelle. Kirjakioskista löydät pelin päätteeksi päräyttävimmät Helsinki-aiheiset kirjat alakouluikäisille. Katso pelin traileri tästä!

Jos haluat tutustua pelin lisättyyn todellisuuteen, varaa mukaan oma älypuhelin tai tabletti. Pelin voi kuitenkin pelata myös ilman älylaitetta. Peli on suomenkielinen.

Skidipeli kiertää seuraavasti:

Kanneltalo 5.-19.3.
Rikhardinkadun kirjasto 26.3.-10.4.
Keskustakirjasto Oodi 27.8.-11.9.
Malmitalo 24.9.-8.10.
Oulunkylän kirjasto 7.-19.11. 
Vuotalo 14.-28.1.2023

 

Skidipeli kouluille

Ohjatut pelituokiot on suunnattu Helsingin 4.luokille, ja niihin voi osallistua ainoastaan etukäteen ilmoittautumalla. Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin syksyllä Kultus.fi-sivustolla. 

Pelin opettajanopas verkossa
Pelin opettajanopas (PDF)

*

Lukutaitoseikkailu Stadissa on Helsingin kaupunginkirjaston, Skidit-kollektiivin ja Mediakasvatuskeskus Metkan hanke, jonka on rahoittanut Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Hankkeessa Skidit-kollektiivin luomaan Skidipeliin on luotu monilukutaitoja tukeva pedagoginen sisältö. Lukutaitoseikkailua toteuttamassa ovat olleet myös Lukuinto-hanke ja AR-studio flyAR. Skidipelin ensiesittely oli Habi Kids –lastenalueella Habitaressa vuonna 2019, jolloin peli toteutettiin Skidit-kollektiivin ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyönä. 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu
 

Haluatko kuulla lisää?

Koululaisvierailut:
iri.myller@hel.fi

Lukutaitoseikkailu Stadissa -hanke: 
helmet.fi/skidipeli 
piia.bagman@hel.fi 
johanna.n.martikainen@hel.fi 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu

Valokuva: Kati Rapia

Oulunkylän kirjasto (Oulunkylän kirjasto)

7.11.2022 klo 8.00 - 19.11.2022 klo 16.00

Helsingin kaupunginkirjasto

Viimeksi päivitetty 28.10.2022