Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Satu Ekman

Suomentajavieraana Satu Ekman

Suomentaja Satu Ekman on kääntänyt lukuisia teoksia mm. espanjan ja portugalin kielestä. Tervetuloa kuuntelemaan esitystä ja keskustelemaan!

Harvoin muistetaan, että suomenkielisestä kirjallisuudesta puolet on käännettyä. Suomennokset avaavat meille uusia maailmoja ja tekevät vieraan tutuksi. Oulunkylän kirjastolla onkin suuri ilo saada vieraakseen suomentaja Satu Ekman

Koneen Säätiön rahoittama hanke "Suomentajat lukijoiden luo" vuosien 2018-2019 aikana lähettää 25 suomentajaa sataan maamme kirjastoon kertomaan työstään ja esittelemään suomentamiaan teoksia. Edustettuna ovat jotakuinkin kaikki kirjallisuuden lajit ja hämmästyttävä joukko kieliä.

Satu Ekman kertoo työstään näin: "Olen suomentanut espanjasta, katalaanista ja portugalista nelisenkymmentä romaania, joista lempilapsiani ovat Javier Cercasin Valon nopeus, Albert Sánchez Piñolin Voitetun kaupungin tarina ja Maria Àngels Angladan Auschwitzin viulu. Olen myös opettanut kääntämistä. Asun Helsingissä, mutta seikkailen usein tutkimaan romaanieni tapahtumapaikkoja. Vapaa-aikanani harrastan laulua ja valokuvausta. Nautin alkuteoksen vireen, visuaalisuuden, soinnin ja rytmin sovittamisesta suomeksi."

Lue lisää hankkeesta: lukijoidenluo.turanko.net 

Satu Ekmanin kuva: Suomen Yrityskuvaus/Markku Heikkilä.

Oulunkylän kirjasto

Oulunkylän kirjasto

21.11.2019 klo 17:30 - 18:30

Viimeksi päivitetty 4.10.2019