Harry Potter -kirja pöydällä

Harry Potter -päivä

Päivän profeetta

Torstai 7.2.2019

klo 14.45: Kirjaston ovi alkaa käydä tiuhaan, ja pieniä velhoja ja noitia pyörii jo kirjastossa. Näkymättömyysviittoja on jo ripustettu naulaan ja taikasauvoja otetaan esille.

klo 15: Tapahtuma alkaa virallisesti, tervetuloa! Velhot ja noidat ovat vallanneet jo koko kirjaston, ja muutamat ovat tuoneet mukanaan myös lemmikin. Koukkujalka vilahtaa hyllyjen välissä ja feenikslintu Fawkes käy myös tervehtimässä. Tylypahkan opettajat aloittavat oppituntejaan. Lukusalissa istuu vanhempia oppilaita, jotka eivät hätkähdä uusien ekaluokkalaisten laumaa, joka on saapunut oppimaan velhouden salaisuuksia, vaan jatkavat opiskelua ja lehden lukua häiriintymättä.

Taikaliemien oppitunnilla on kuhinaa. Pöydällä on muun muassa Feeniksin kyyneliä, lohikäärmeen verta ja fletkumadon limaa, joista reippaat velhokoululaiset saavat sekoitella itselleen taikajuomia. Eräs totuusseerumia maistanut oppilas tunnustaa heti, että sänky jäi aamulla petaamatta.

Taikasauvapajassa jokainen saa tehdä itselleen oman taikasauvan. Sauvan ominaisuuksiin vaikuttaa myös materiaalivalinnat, ja sisuskaluiksi saa valita tällipajun juurta, hämähäkin silmiä tai yksisarvisen jouhia. Upeita sauvoja pajassa syntyykin!

Klo 15.15: Loitsutunneilla jokainen velhokokelas pääsee laittamaan tuoreen taikasauvansa tositoimiin. Opettelemme ensin muutamia loitsuja ja niiden periaatteita, ja lopuksi on aikaa vielä luoda omia loitsuja. Ainakin läksyloitsu ja sängyn petausloitsu todetaan toimiviksi.

Poimittaislinjan erikoispikavuoro kurvaa pihaan. Hämmästys on kyllä aika suuri, kun huomaamme, että bussia ohjaa ankeuttaja. Azkabanin yt-neuvottelujen jälkeen myös vanginvartijat ovat joutuneet hallituksen aktiivimallin hampaisiin, ja uusi ura on löytynyt yllättävästä paikasta. Kyydissä on myös ennustuksen professori Punurmio ja kaikille rakas Hedwig. Ajankääntäjä on selvästi ollut käytössä.

Klo 16: Velhomaailman ihmeisiin perehdyttävä tutkintokoe alkaa. Samaan aikaan Taikaministeriö saa kirjeen, jossa kolme nuorta noitaa varoittavat vaarallisesta ja etsitystä henkilöstä, jonka on nähty hyppäävän Poimittaislinjasta kirjaston pysäkillä. Oppilaiden suorittaessa tutkintokoetta kirjastoon saapuu kolme auroria, jotka saavat etsityn noidan kiinni. Taikaministeriö pohtii parhaillaan nokkelien noitien palkitsemista ritariarvolla.

Klo 16.45: Kaikki kokeeseen osallistuneet ovat suorittaneet V.I.P.-tutkinnon hyväksyttävästi. Rehtori Minerva McGarmiwa on hämmästynyt nuorten velhojen ja noitien lahjakkuudesta. Todistusten jaossa on paikalla koko Tylypahkan väki. Riemunkiljahdusten lomasta kuuluu pakoputken yskähtelyä, kun Poimittaislinja lähtee kohti seuraavia pysäkkejä.

Klo 17: Tylypahka on nyt suljettu lomien ajaksi. Olipas kerrassaan hauska päivä! Toivottavasti nähdään jälleen ensi vuonna!

Velhomaailman ihmeisiin perehdyttävän tutkintokokeen vastaukset:

1. Mikä on huispauksen pienin pallo?
- Kultasieppi

2. Mikä taikaolento houkuttelee kulkijoita suonsilmään?
- Hämykeiju

3. Mikä on Azkaban?
- Velhovankila

4. Kuka tappoi Gellert Grindelwaldin?
- Voldemort

5. Missä Hermione valmisti monijuomalientä toisessa kirjassa?
- Murjottavan Myrtin vessassa

6. Kuka opetti taikaolentojen hoitoa ennen Hagridia?
- Professori Patapalo

7. Kuka avasi salaisuuksien kammion?
- Ginny Weasley (Tom Valedron päiväkirjan avulla)

8. Kuka toi Nimbus 2000 palaset sairaalasiipeen?
- Professori Lipetit

9. Miten Albuksen kaarti ilmoitti uusista kokouspäivämääristä toisilleen?
- (Lumotuilla) kolikoilla

10. Kuka on Puuskupuhin tupakummitus?
- Lihava munkki

Kirjoittanut: Rita Luodiko