Lukukampanjat lapsille ja nuorille

Kesän 2022 lukukampanjat alkavat 6.6. ja jatkuvat 31.8. saakka. Alakouluikäisille ja perheille suunnattu kampanja on nimeltään Lukujengi – Kultaisen kirjan metsästys. Varhaisnuorille on oma kampanjansa, Mitä lukis?

Liity lukujengiin 

Perheiden ja alakouluikäisten (6–8 v) lukukampanja Kultaisen kirjan metsästys on lautapeli, jota pelataan lukemalla. Pelissä on 15 lukutehtävää, ja pelilaudalla pääsee askeleen eteenpäin aina tehtävän suoritettuaan. Pelilaudan ja nappulat voit noutaa maksutta kirjastosta. Tutustu Lukujengiin täällä: https://www.lukujengi.fi/. Sivuilla voit kuunnella tarinan sekä tutustua jengiläisiin, kirjavinkkeihin ja kampanjan tekijöihin.

Mitä lukis?

Mitä lukis? on lukukampanja varhaisnuorille (9–14 v). Valitse joku lukemasi kirja ja vinkkaa sitä muille. Kirjastosta saat noutaa vinkkilappuja. Palauttaessasi vinkkilapun saat pienen palkinnon. Kirjavinkkisi päätyy seinälle muiden nähtäväksi. Jos et keksi mitä lukisit, käy katsomassa kampanjan kotisivuilta vinkkejä. Kirjalistat löytyvät nettisivuilta, vinkkivideot TikTokista.

Nettisivut: https://www.mitalukis.fi/

TikTok: https://www.tiktok.com/@mitalukis