Kirjoja pinoissa seinää vasten

Lukupiiri

Paloheinän kirjaston lukupiiri on pyörinyt jo vuosia. Kerran kuukaudessa kokoontuvassa lukupiirissä on luettu monipuolisesti kaunokirjallisuutta eri genreistä ja aikakausilta ja kirjoista on keskusteltu paljon. Lukupiirin vetäjä ja jäsenet ovat välillä vaihtuneet, mutta yksi yhteinen tekijä on ja pysyy: rakkaus kirjoihin ja kirjallisuuteen.

Viime vuosien aikana lukemisen mukavuusaluetta on venytetty niin Harry Pottereilla kuin Nobel-kirjallisuudella. Novellit, runot ja romaanit ovat kaikki samalla viivalla, ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Syksyn 2018 aikana on sukellettu niin Japanin nykykirjallisuuteen kuin ranskalaiseen 1800-luvun realismiin.

Lukupiirin ilmapiiri on leppoisa, vaikka mielipiteet luetuista kirjoista eroavat välillä paljonkin. Silloin keskustelu tosin on usein parhaimmillaan, ja lukemaansa voi saada uuden näkökulman keskustelun myötä. Joskus muiden tekemät havainnot saattavat jopa avata kirjasta aivan uusia ulottuvuuksia, vaikka se ei olisi auennut lukiessa yhtään.

Lukupiiriin voi tulla mukaan milloin vain. Seuraavan kauden teema ja kirjat julkistetaan aina ennen kuluvan kauden loppua. Ajankohtaiset lukupiiritiedot löytyvät Paloheinän kirjaston tapahtumista tämän linkin takaa. Lukupiirikirjan voi hakea lainaan kirjastosta edellisellä lukupiirikerralla tai sen jälkeen.

kuva: Pixabay/ ninocare