Lukupiiri

Tämä juttu kertoo Paloheinän kirjaston lukupiiristä. Aikataulut ja ajankohtaiset tiedot käynnissä olevista lukupiireistä löytyvät täältä.

Paloheinän kirjaston lukupiiri on pyörinyt jo vuosia. Kerran kuukaudessa kokoontuvassa lukupiirissä on luettu monipuolisesti kaunokirjallisuutta eri genreistä ja aikakausilta ja kirjoista on keskusteltu paljon. Lukupiirin vetäjä ja jäsenet ovat välillä vaihtuneet, mutta yksi yhteinen tekijä on ja pysyy: rakkaus kirjoihin ja kirjallisuuteen.

Viime vuosien aikana lukemisen mukavuusaluetta on venytetty niin Harry Pottereilla kuin Nobel-kirjallisuudella. Lukupiirissä on sukellettu niin Japanin nykykirjallisuuteen kuin ranskalaiseen 1800-luvun realismiin, matkustettu kirjojen matkassa Italiaan ja Kiinaan ja tutustuttu uussuomalaiseen kirjallisuuteen. Novellit, runot ja romaanit ovat kaikki samalla viivalla, ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan.

Lukupiirin ilmapiiri on leppoisa, vaikka mielipiteet luetuista kirjoista eroavat välillä paljonkin. Silloin keskustelu tosin on usein parhaimmillaan, ja lukemaansa voi saada uuden näkökulman keskustelun myötä. Joskus muiden tekemät havainnot saattavat jopa avata kirjasta aivan uusia ulottuvuuksia, vaikka se ei olisi auennut lukiessa yhtään.

Lukupiiriin voi tulla mukaan milloin vain. Seuraavan kauden teema ja kirjat julkistetaan aina ennen kuluvan kauden loppua. Ajankohtaiset lukupiiritiedot löytyvät Paloheinän kirjaston tapahtumista osoitteesta helmet.fi/paloheinanlukupiiri. Lukupiirikirjan voi hakea lainaan kirjastosta edellisellä lukupiirikerralla tai sen jälkeen.

kuva: Pixabay/ ninocare