Omatoimikäyttö

Paloheinän kirjasto on omatoimikäytössä maanantaista perjantaihin klo 7–9, perjantaina klo 16-18 ja sunnuntaina klo 10-16. Kirjastoon pääsee voimassa olevalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Henkilökunta ei ole paikalla. Perjantaisin kirjastoon voi jäädä sulkemisajan jälkeen, mutta täytyy poistua kirjastotilasta klo 16 ja käydä kirjautumassa omatoimikäyttäjäksi aulan kirjautumiskoneella.

Omatoimisen käytön aikana voi lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa omia varauksia itsepalveluhyllystä, lukea lehtiä ja työskennellä. Käytössä ovat kirjaston tilat, aineistot, asiakastietokoneet ja avoin langaton verkko. Henkilökunnan läsnäoloa edellyttävät palvelut eivät ole käytössä. Esimerkiksi kopiointi, uuden kirjastokortin tekeminen, kirjastomaksujen maksaminen, konsolipelien lainaaminen tai palautus- tai lainausongelmien selvittäminen ei ole mahdollista omatoimikäytön aikana. Paloheinän kirjaston tiloista Sysi-monitoimitila ja Valkea-ryhmätila ovat poissa käytöstä.

Lue lisää kirjaston omatoisesta käytöstä

Sisäänkäynti Paloheinän kirjastoon tapahtuu omatoimikäytön aikana kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Kirjautumalla sitoudut noudattamaan Helmet-kirjaston yleisiä käyttösääntöjä ja Helsingin omatoimikirjaston käyttösääntöjä muun muassa huolehtimaan siitä, ettei muita henkilöitä saavu tiloihin samalla ovenavauksella.