Päiväkotiyhteistyö

Päiväkotiyhteistyö Helsingissä

Olet lämpimästi tervetullut päiväkotiryhmäsi kanssa kirjastoon! Kirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat monipuolisia palveluita alle kouluikäisille lapsille. Palvelut vaihtelevat kirjastoittain. Kysy lisää omasta lähikirjastostasi! 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Lauri Seutu
lauri.seutu@hel.fi

Satutuokiot 3.–6.-vuotiaille

Paloheinän kirjaston satutuokiot järjestetään parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 9.15 ja 10. Päiväkotiryhmiä pyydetään ilmoittautumaan satutuokioihin etukäteen sähköpostitse Laurille (lauri.seutu@hel.fi). Tällä hetkellä voimme ottaa tuokioihin yhden ryhmän kerrallaan.

Kirjapaketit

Keräämme päiväkotiryhmille valmiita aihepaketteja toivotuista teemoista noudettavaksi kirjastoon. Kirjapakettiin voidaan koota kuvakirjoja, satuja, äänikirjoja, tietokirjoja yhdestä aiheesta tai ilman aiherajausta, esimerkiksi uutuuksia. Ota yhteyttä sähköpostitse Tanjaan (tanja.sarkka@hel.fi).

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa

Ohjattujen käyntien lisäksi ryhmät ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastoa omatoimisesti. Pyydämme varautumaan siihen, että jos ryhmiä on paljon, voi lastenosastolle pääsyä joutua odottamaan hetken ulkona tai muualla kirjastossa, jotta turvavälit ryhmien välillä on mahdollista toteuttaa.

Tilojen varaaminen itsenäiseen käyttöön

Voit tarkastella ja varata kirjaston tiloja osoitteessa varaamo.hel.fi. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista. Paloheinän kirjaston tilat löytyvät nimillä Sysi ja Valkea. Jos haluat varata Sysin ryhmälle, se onnistuu tällä hetkellä soittamalla kirjastoon.

Satudiplomi

Lukeminen yhdessä on hauskaa, ja lisäintoa siihen voi saada ryhmän yhteisellä Satudiplomilla.

Kirjastokortti 

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Kirjastojen itsepalveluajat

Päiväkotiryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Huomioithan, että osassa kaupunginkirjaston toimipisteistä on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8–10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli tarvitsette henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.

Kirjaston itsepalveluajat voit tarkistaa osoitteesta www.helmet.fi.

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi 

https://www.oodihelsinki.fi/