Rivien välistä -vinkkaustapahtuma 7.luokille

Rivien välistä -vinkkaustapahtuma kutsuu kaikki helsinkiläiset 7.-luokat lukemisen ja kirjavinkkien pariin loppusyksystä 2023.

7. luokille suunnattu RIVIEN VÄLISTÄ-vinkkaustapahtuma järjestetään 31.10.-24.11., ja oppilaat pääsevät tutustumaan kirjoihin kulttuuritaloissa eri puolilla Helsinkiä. Tapahtumapaikat ovat Vuotalo, Stoa, Malmitalo, Oodi (kino Regina), Kanneltalo ja Maunula-talo. Ryhmät voivat valita vapaasti, mihin tilaisuuteen osallistuvat.

Rivien välissä -esityksiä on kaksi, joista ryhmät voivat valita:

Ei kirjat lukemalla lopu! - kirjavinkkejä musiikilla ja kuvilla höystettynä  
Tässä esityksessä vinkkarit saapuvat lavalle omina itsenään ja esittelevät laajan kattauksen erilaisia nuortenkirjoja. Kirjojen maailmaan uppoudutaan kirjavinkkien lisäksi niitä tukevien videoiden ja musiikin avulla.

Kaamea keskiviikko 
Mustanhumoristinen kirjavinkkausnäytelmä iskee silmää suositulle Netflix-sarjalle. Sarkastinen ja synkkäsieluinen Keskiviikko joutuu syytetyksi, kun vaarallinen maaginen loitsukirja katoaa. Keskiviikko alkaa tutkia tapausta ja kohtaa samalla uusia ystäviä ja kuolettavia vihollisia. 

Esityksen aikana näyttelijät vinkkaavat nuortenkirjoja eri genreistä jännityksestä kauhuun ja romantiikasta fantasiaan. Draaman keinojen lisäksi esitys hyödyntää videoita. Kirjavinkkausnäytelmän taustavoimina on kirjallisuuden ja draaman ammattilaisia. 

Vinkkaustapahtuman kokonaiskesto on 60minuuttia, mikä pitää sisällään kirjojen vinkkauksen sekä lainaamiseen käytettävän ajan. Lainaus toteutetaan samassa tilassa esityksen kanssa, ja pelattavissa on samaan aikaan kirjoihin liittyvä Seppo.io-peli oppilaiden omilta laitteilta.  

Ilmoittautuminen kaikkiin tapahtumiin alkaa 2.10. ja sulkeutuu 14 päivää ennen kutakin esitystä. Ilmoittautuminen esityksiin tapahtuu kultus.fissä. Pääset selaamaan tapahtumia tästä linkistä. (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Tutustu esitysten kirjalistoihin täältä.

Lisätietoja iri.myller@hel.fi ja hanne.korpelainen@hel.fi

Kuva: Suad Kamardeen Unsplash