Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

rauhanturvaaja

Elävä kirjasto: lainaa rauhanturvaaja

Pasilan kirjasto järjestää tapahtuman yhteistyössä Suomen Rauhanturvaajaliiton kanssa. Rauhanturvaajia voivat lainata esim. koululuokat, yksittäiset ihmiset tai kaveriporukat esim. 15 minuutiksi kerrallaan. Rauhanturvaajilta voi kysyä rauhanturvaamisesta, tavoitteista, kokemuksista, operaatioista ym. Tarkoituksena on lisätä ymmärrystä Suomen tunnustetun ja arvostetun rauhanturvaamisen merkityksestä myös rasismin vastaisen toiminnan osana.

Tapahtuma järjestetään rasisminvastaisella viikolla, eli viikolla 21. Rasisminvastaisen viikon tarkoituksena on edistääyhdenvertaisuuttaja korostaa yksittäisen ihmisen vastuuta toimia oikein rasistisessa tilanteessa. Jokainen kantaa vastuun omista asenteistaan ja valinnoistaan eikä omia asenteitaan aina tiedosta, ellei niistä uskaltaudu keskustelemaan.

Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatinkenraali Mauri Koskela on todennut asiasta näin: ”Valitettavan usein julkisessa keskustelussa tuodaan esiin vain ääripäitä edustavia kannanottoja. Me, jotka olemme olleet kriisialueilla ja nähneet paikallisten ihmisten inhimillisen hädän ja kärsimyksen sekä keskustelleet heidän kanssaan, olemme varmasti kärkipäässä kertomaan näiden ihmisten halusta konfliktien ratkaisuun niiden syntysijoilla. Kukaan ei halua tulla revityksi irti omasta kodistaan, perheistään, uskonnoistaan ja kulttuureistaan tai kokea epäinhimillisiä ja vaarallisia salakuljetusreittejä paremman elämän toivossa. Pakon edessä tietysti ihminen tekee kaikkensa itsensä ja perheensä hyvinvoinnin eteen. Meidän tulisikin pyrkiä vaikuttamaan yhteistyön lisäämiseen, jolla voimme tukea hädänalaisia siellä, missä apua tarvitaan.” (Rauhanturvaajalehti 6/2018)

Tervetuloa keskustelemaan Rauhanturvaajien kanssa!

Kuvassa Tarja Raappana. Hän työskenteli Afganistanissa rauhanturvaajana yhdenvertaisuuden puolesta. Hän käytti huivia kunnioittaakseen paikallisia. Kuva on otettu kesäkuussa 2016 Kabulissa. Vuonna 2017 Rauhanturvaajaliitto valitsi Tarjan Vuoden Rauhanturvaajaksi.

Pasilan kirjasto

19.3.2019 klo 17:00 - 19:00

Viimeksi päivitetty 11.3.2019

Varaa tietokone

Käyttäjätunnus on kirjastokorttisi numero ja salasana PIN-koodisi.

Huomaa, että kirjastoissa on tietokoneita käytettävissä myös ilman ajanvarausta.

 

Mistä puhutaan?