Helmet-kirjavarasto

Helmet-kirjavarastoon on sijoitettu Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen varastoitua aineistoa. Kirjoja ja lehtiä on noin 6 hyllykilometriä eli lähes 200 000 nidettä. Varasto toimii pääkirjastossa Pasilassa.

Helmet-kirjavaraston tehtävänä on säilyttää ja saattaa yleisön käyttöön kulttuurisesti merkittävää, usein loppuunmyytyä aineistoa. Helmet-musiikkivarasto Vantaan Tikkurilassa varastoi puolestaan kaiken musiikkiaineiston – myös musiikkikirjat ja nuotit.

Helsingin kaupunginkirjaston pitkän toiminnan aikana kertynyt varastokokoelma on monikielistä. Ensisijaisesti säilytetään kotimaista kirjallisuutta.

Vuonna 2007 kirjavarasto aloitti toimintansa Helmet-kirjastojen (Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot) yhteisenä seutuvarastona.

Suurin osa Kirjavaraston aineistosta on lainattavaa, mutta joukossa on myös käsikirjastokappaleita.

Varaston käsikirjastoon kuuluvia julkaisuja ja lehtiä voi käyttää Pasilan kirjaston tiloissa. Helmet-kirjastojen kaikki toimipisteet välittävät varastosta lainoja asiakkailleen.

Kokoelma

Varastokokoelmaan kuuluu yli 200 000 kirjaa ja yli 900:n aikakauslehden vuosikertoja, jotka on sijoitettu 844 m²:n varastotilaan. Luetteloitua aineistoa koskevat tiedot löytyvät Helmet-tietokannasta.
Helmet-haku
Haun voi rajata koskemaan varastoaineistoa:
kirjoita Hakusana-kenttään yksi asteriski (*) ja valitse Kokoelma-valikosta Varastokokoelma.

Varastolehtiluettelo (PDF)
Luettelo mikrofilmatuista lehdistä (PDF)
Seutuvarastointiperiaatteet (PDF)
Kirjavaraston pohjapiirros (PDF)

Kansalliskirjaston digitoidut aineistot
Kuopion Varastokirjaston Vaari-tietokanta

Kirjavarasto palvelee

maanantai - torstai 10 - 20
perjantai 10-18 ja lauantai 10-16

Avoimet ovet joka keskiviikko  11.1. - 17.5. klo15-19.

Yhteystiedot

Rautatieläisenkatu 8, sisäänkäynti Kellosilta 9
Puh. (09)31085230
kirjavarasto@hel.fi