Lehdet, mikrofilmit, tietokoneet

Pasilan kirjaston toisen kerroksen lehtialueella on Helsingin kaupunginkirjaston laajin lehtikokoelma sekä suuri määrä asiakkaiden käyttöön tarkoitettuja tietokoneita.

Lehtialueelle on tilattu noin 500 aikakauslehteä ja noin 70 sanomalehteä, jotka ovat aina paikalla ja luettavissa. Mikrofilmeinä tai kansiin sidottuina on saatavilla valtava määrä vanhempia lehtiä, esim. Helsingin Sanomat vuodesta 1904 alkaen.

Kirjastossa on käytössä digitaalinen mikrofilmien lukulaite. Laitteella voi skannata mikrofilmattuja lehtiä ja tallentaa tiedostoja pdf- ja jpeg-muodossa muistitikulle. Mikrofilmatuista lehdistä voi ottaa kopioita, joiden hinta on 0,50 €/kpl ja koko A3. Laitteessa ei ole internet-yhteyttä. Lukulaitteen voi varata Varaamosta. 

Kirjastossa on käytössä myös yksi mikrofilmien lukulaite, jossa ei ole kopiointimahdollisuutta. Lukulaitteen voi varata Varaamosta.

Pasilan kirjastossa on lisäksi lainattavana noin sata lehteä eri kielillä. Lainattavat lehdet löytyvät kirjaston ensimmäisestä kerroksesta.

Mikrofilmatut lehdet (pdf)

Varastolehtiluettelo (pdf)


E-lehdet 

Kirjastossa on laite, jolla voi lukea kotimaisia sanomalehtiä sekä ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. E-lehtiä voi lukea myös kirjaston asiakastietokoneilla. Lisätietoja kirjaston tarjoamista e-lehtipalveluista löytyy Helmetin E-kirjastosta.

Kopiokone

Värikopiokone A4- ja A3-koot 0,40 €/kpl. Kopiokoneella voi skannata muistitikulle ja lähettää skannattuja tiedostoja sähköpostiin.

Tietokoneet ja skannerit

Asiakkaille on toisen kerroksen lehtialueella 23 varattavaa työasemaa. Voit varata koneen Varaa tietokone -palvelusta. Kone 36 sijaitsee erillisessä työhuoneessa, muut avoimessa tilassa. Koneilla on tulostusmahdollisuus. Tulosteet maksavat 0,40 €/sivu.

Skanneri löytyy koneilta 17, 23, 29, 33 ja 36. Mahdollisuus diojen skannaamiseen.

VHS-DVD-laite digitointiin

Laite LG RCT689H, joka kopioi VHS-nopeudella. Laite on varattavissa Varaamosta.

Lehtialueella on käytettävissä myös:

  • kyrillinen näppäimistö
  • arabiankielinen näppäimistö
  • 2 kpl muistikortinlukijoita
  • diskettien käyttöön tarkoitettu levykeasema USB-liitännällä
    DVD-asema USB-liitännällä

Näppäimistöjä lukuun ottamatta laitteet lainataan käytön ajaksi asiakkaan kortille. Käytön jälkeen asiakas palauttaa laitteen virkailijalle.

Ryhmätyötilat

Huoneet soveltuvat lyhytaikaiseen työskentelyyn ja kokoustamiseen enintään kahdelle henkilölle. Tiloissa ei ole tietokonetta. Varauksen voi tehdä Varaamo-palvelussa.

Kirjastossa on käytettävissä ilmainen langaton verkkoyhteys Stadinetti.