Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Raoul Björkenheim Trio Maagisessa paikassa

15.12. Pasilan kirjaston Auditorio (ei livestriimiä) klo 17–19.30

Pasilan kirjaston Auditoriossa keskustellaan 15. joulukuuta Maagisessa paikassa kun aiheena on suomalaisten musiikkikirjastojen nykyhetki ja tulevaisuus. Tilaisuus alkaa klo 17. Vapaa pääsy.

Illan kahden musiikkiesityksen lomassa olevan keskustelun runkona on musiikkikirjastoyhdistyksen tänä kesänä julkaisema kirja Maagisessa paikassa – musiikkikirjastojen tuntematon tulevaisuus. Teos on lainattavissa kirjastoista ympäri Suomen.

Livemusiikki:

Raoul Björkenheim Trio: Raoul Björkenheim (kitara), Reino Laine (rummut), Antti Lötjönen (basso)

Rattlesnake Shakers: Samuel Leminen (kitara, laulu), Timo Ylönen (basso), Mikko Savolainen (rummut)

Raoul Björkenheim Trio

Kolme suomijazzin elävää legendaa yhtä aikaa lavalla! Nämä herrat eivät paljon esittelyjä kaipaa: Los Angelesissa vuonna 1956 syntynyt Raoul Björkenheim kuuluu Suomen jazzkitaristien kärkikastiin. Björkenheim on toiminut tärkeänä perustajana useissa eri yhtyeissä, kuten Edward Vesalan kanssa muodostamassa Sound and Furyssä sekä yhdessä Björkenheimin pitkäikäisimmistä yhtyeistä, Krakataussa. Useampi merkittävä levytys saksalaiselle ECM -levy-yhtiölle Vesalan ja Krakataun kanssa takasi Björkenheimille kansainvälisen yleisön huomion sekä useita yhteistyöprojekteja johtavien jazzmuusikoiden kanssa. Nykyisin Björkenheim esiintyy lähinnä the Scorch Trion, Ecstasy-kvartettinsa, Hamid Draken ja William Parkerin triojen kanssa sekä soolokitaristina eri produktioissa. Yhtyetoimintansa ohella Björkenheim on toiminut Helsingin kaupunginorkesterin, Avanti! orkesterin, Radio Sinfoniaorkesterin, UMO big bandin sekä Tampere Filharmonian solistina..

Rumpali Reino "Reiska" Laine soitti itsensä suomalaisen jazzin historiaan jo 60-luvun loppupuolella ja on vuosikymmenten varrella vaikuttanut jazzelämäämme myös muuten kuin rumpusetin takana. Lähes kaikki maamme veteraaniliiderit Eero Koivistoisesta Olli Ahvenlahteen ja Junnu Aaltoseen ovat käyttäneet häntä rumpalina yhtyeissään sekä studiokokoonpanoissaan. Myös Suomessa vierailleiden muusikoiden levyille on taltioitunut Laineen vetävää komppausta. ,

Kuten lukuisille kollegoilleen, myös Antti Lötjöselle Jaco Pastorius toimi tärkeänä innoittajana tiellä basistiksi. Pianotunnit 6-vuotiaana aloittanut Lötjönen soitti myös trumpettia ja sähkökitaraa ennen kuin instrumentiksi vakiintui sähköbasso. Yläasteella koetun Jaco-vaiheen jälkeen hän alkoi tutustua vanhempaan jazziin ja soittaa samalla kontrabassoa. Kotikaupunkinsa Kuopion konservatoriossa tärkeä opettaja oli Kuopion kaupunginorkesterin basisti Jarmo Hiekkala sekä samaan ikäpolveen kuuluneen Timo Hirvosen antamat sähköbassotunnit. Lukion jälkeen Lötjönen viimeisteli konservatorion perustason ja lähti opiskelemaan Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadian (nyk. Metropolia) pop/jazz-linjalle vuonna 2000. Yhden lukuvuoden opiskeltuaan Lötjönen kuitenkin päätti hakea Sibelius-Akatemian jazzosastolle ja pääsikin sisään samana vuonna.

Lähde: jazzfinland.fi

Rattlesnake Shakers

The Rattlesnake Shakers on vuonna 2003 perustettu helsinkiläinen bluesrock-trio, joka on kolunnut keikkoja niin kotimaassa kuin Mexicossa. Yhtye tulkitsee pääasiallisesti juurimusiikin standardeja, mutta mukana on toki omiakin kipaleita. Bluesin häilyvät rajat värittyvät toisinaan psykedeelisiin sävyihin bändin antautuessa jamin vietäväksi ja wanha traditio muuttuu jälleen eläväksi tässä hetkessä...

Samuel Leminen - kitara/laulu

Timo Ylönen - basso

Mikko Savolainen - rummutPaneelikeskustelussa ovat mukana:

Jukka Halttunen (Helsingin kaupunginkirjasto)
Ilona Heinonen (Tampereen kaupunginkirjasto)
Tuomas Pelttari (Suomen musiikkikirjastoyhdistys)
Aki Pyykkö (Turun kaupunginkirjasto)
Ville Vaarne (Kirjastolehden päätoimittaja/Suomen kirjastoseura)
Ami Vuorinen (We Jazz) 

Kuva: Raoul Björkenheim

Pasilan kirjasto

The Rattlesnake Shakers

Tilaisuudessa tarkistetaan yli 16-vuotiailta koronapassi. 

Auditorio 2. krs. (Pasilan kirjasto)

15.12.2021 klo 17.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 10.12.2021