Elena Mady

Kirjailija Elena Madyn vierailu

Elena Mady vieraili Pitäjänmäen kirjastossa torstaina 22. marraskuuta kertomassa kuutosluokkalaisille Ella Aura-fantasiakirjasarjastaan. Elena tunnetaan myös muusikkona, joka on tehnyt kappaleita mm. Jaakko Salovaaran ja Bomfunk MC’sin kanssa. Ella Aura-kirjojen päähenkilöitä ovat Ella-keitu ja Tom-poika, joiden nuorille hartioille on asetettu raskas taakka. Keitut ovat keijujen ja tonttujen jälkeläisiä, joilla on yliluonnollisia voimia. Yhdessä valittujen ihmistensä kanssa he pyrkivät muuttamaan maailmaa ja estämään erilaisia maapalloa uhkaavia vaaroja. 

Elenan luoma maailma lumoaa lukijan monipuolisuudellaan, ja kirjailija on pureutunut tarkasti yksityiskohtien autenttisuuteen, esimerkiksi vierailemalla öljytankkerilla sekä selvittämällä kuinka pitkään kirjoissa vilahtavat lintu- ja eläinhahmot voivat elää. Runsaasta huumorista ja vauhdikkaasta juonenkuljetuksesta huolimatta sarjassa käsitellään myös ajankohtaisia ja kipeitä asioita, kuten perheväkivaltaa ja luonnonkatastrofeja. Kirjojen kantavia teemoina ovat kuitenkin luonnonsuojelun merkitys, sekä ystävyyden ja rakkauden voima. 

Ella Auran tuomiopäiväkirja sai syksyllä jatkoa, kun Ella Aura ja Kolmastoista haltia ilmestyi, ja lisää on tulossa. Elena mainitsi jopa toivovansa että kirjasarjasta tehtäisiin joskus elokuvia tai pelejä. Kuutosluokkalaisia tarina näytti todella kiinnostavan, ja he tekivät kirjailijalle monia kysymyksiä. Lopuksi Elena lauloi vielä kauniisti kirjasarjaa varten säveltämänsä laulun.