Pohjois-Haagan kirjasto

Ketterä tehopakkaus

Pohjois-Haaga on pieni ja ketterä kirjasto Helsingin Lassilassa. Asuintalon kivijalassa sijaitsevaa matalan kynnyksen olohuonetta käyttävät ahkerasti alueella asuvat ja siellä työskentelevät. Kirjasto on Pohjois-Haagassa keskeinen kohtauspaikka, jossa kirjaston työntekijät ovat aina lähellä asiakkaita.

Huumoria ja henkilökohtaista palvelua:

Kaikki palvelut ovat kirjaimellisesti käden ulottuvilla. Asiakkaiden käytettävissä on toimiva lastenosasto, useita asiakastietokoneita, kahviautomaatti, 50 sanoma- ja aikakauslehteä sekä e-lehtitabletti, jolta voi selata lukuisia lehtiä. Henkilökohtainen, huumorilla höystetty asiakaspalvelu ja puheliaat haagalaiset ovat tämän kirjaston valttikortteja. Lisäksi kirjastossa kävijöitä ilahduttavat taidenäyttelyt ja usein myös kirjaston asiakkaita iloisesti tervehtivä kirjastokoira Hugo. Kirjastoon on esteetön pääsy suoraan katutasosta ja sisään voi tulla myös koiran kanssa. Lue lisää kirjaston esteettömyydestä tästä linkistä: esteettömyys. Kesäisin kirjaston edessä on pieni terassi, jossa voi lukea päivän lehden kahvikupposen ääressä. Pohjois-Haagan kirjastossa käy päivittäin noin 400 asiakasta.

Esityksiä ja tonttuelämää:

Kirjastossa järjestetään tilaisuuksia eri-ikäisille haagalaisille: lukupiirejä, keskustelutilaisuuksia, kirjailijavierailuja ja lastenohjelmaa. Joulupukki ei koskaan unohda Pohjois-Haagan kirjastoa reitiltään, ja lapset tietävät sen. Kirjaston Tonttupolulla käy joulukuussa noin 1000 kävijää, ja joulupukki on riemastuttanut ja pelästyttänyt lapsia jo monena vuonna.

Lainaa vaikka poravasara:

Perinteisen aineiston lisäksi kirjastosta voi lainata esimerkiksi kävelysauvat, lemmikinkuljetuslaatikon, nokkakärryt, roskapihdit, energiamittarin tai poravasaran. Asiakastietokoneita on kahdeksan ja lisäksi kaksi konetta aineistonhakuun. Lapsille on pelitabletti. Kirjastossa voi skannata, tulostaa tietokoneelta ja ottaa värikopioita. Asiakkaiden omille kirjoille ja kaikenlaisille ehjille, puhtaille pientavaroille on oma kierrätyshylly. Kierrättäminen on Haagassa suosittua ja kierrätyshyllystä voi tehdä todellisia löytöjä!

Kirjasto keskellä kylää:

Pohjois-Haagassa vallitsee harvinainen kylähenki. Alueen asiakkaat ovat puheliaita ja kaupunginosastaan innostuneita. Valtaosa asukkaista on senioriväestöä ja joku heistä saattaa kertoa muuttaneensa Pohjois-Haagaan Helsingin olympiavuonna 1952. Yhä enemmän on nähtävissä myös paluumuuttajia: Monet Pohjois-Haagassa varttuneet muuttavat takaisin Haagaan omia lapsiaan kasvattamaan. Kirjastoon on hyvät liikenneyhteydet, pihalla on pyöräteline ja viisi maksutonta parkkipaikkaa.

Kaksoissisar Etelä-Haagassa:

Pohjois-Haagan kirjastolla on kaksoissisar Etelä-Haagassa. Etelä- ja Pohjois-Haagan kirjastoilla on yhteinen johtaja ja ne tekevät paljon yhteistyötä. Etelä-Haagan kirjaston vieressä on peruskoulu, jossa on noin 700 oppilasta. Kirjasto tarjoaa mm. lorupiirejä vauvoille sekä lukupiirejä, värityskirjakerhoja ja lautapeli-iltoja aikuisille. Pohjois-Haagan kirjastokoira Hugo käy silloin tällöin työntekijävaihdossa Etelä-Haagassa kuuntelemassa, kun lapset lukevat ääneen. Karvakorvat ovat kuulolla, kuten myös kirjastomme henkilökunta, tervetuloa!