Kouluyhteistyö

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö – voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, sukeltamaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

Kouluyhteistyön vastaava Pohjois-Haagan kirjastossa:


Minna Välke
minna.valke@hel.fi
puh. (09) 3108 5040

Pohjois-Haagan kirjasto tarjoaa jokaiselle 1.-, 3.- ja 7. -luokkalaiselle seuraavat Kulttuuripolun palvelut:

Ekaluokkalaisen kirjastostartti

Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana. 

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin ja inspiroiviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille kolmannen kouluvuoden aikana. 

Kirjavinkkaustapahtumat 7.-luokkalaisille 

7.luokille järjestetään Rivien välistä -tapahtuma loppusyksystä 2023. Rivien välistä -tapahtuma tarkoittaa neljän viikon jaksolle sijoittuvaa vinkkaustapahtumien sarjaa, joista luokat voivat valita heille parhaiten sopivan esityspaikan ja ajankohdan. Tapahtuma sisältää kirjavinkkauksen, osallistuvaa toimintaa ja kirjojen lainausta. Tapahtumat järjestetään Vuotalossa, Stoassa, Kanneltalossa, Maunula-talossa, Malmitalolla ja Oodin Reginassa 31.10.-24.11. välisenä aikana. Lisätiedot: helmet.fi/rivienvalista.

Muut Pohjois-Haagan kirjaston palvelut kouluille

Kirjoja koulutyön tueksi

Kaipaatteko kirjoja jostain tietystä aihepiiristä? Tutkitteko jotain ilmiötä, josta tahtoisitte tietää lisää? Voitte pyytää meitä keräämään teille kirjapaketin tietystä aiheesta ja käydä sitten lainaamassa kirjat luokan kanssa. Kannattaa esittää toive hyvissä ajoin, mieluiten vähintäänkin 1,5 viikkoa ennen kirjojen noutamista.

Materiaaleja opetuksen tueksi

Kirjaston materiaalipankista löytyy ideoita mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.

Korttihakemus omaan kirjastokorttiin

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Celia-äänikirjat lukemisesteisille

Celia-äänikirjapalvelu palvelee niitä lukijoita, joille painetun kirjan lukeminen on syystä tai toisesta hankalaa. Celia-tunnusten kautta oppilaat saavat käyttöönsä laajan ääni- ja e-kirjavalikoiman. Oppilaat rekisteröidään Celian asiakkaaksi pääosin koulujen erityisopettajien kautta, mutta asiakkaaksi voi rekisteröityä myös monissa Helsingin kirjastoissa. Celian asiakkaita rekisteröivät kirjastot löytyvät Kirjastot ja palvelut -hakemistosta valitsemalla Celia-verkkoasiakkaaksi rekisteröityminen. Pohjois-Haagan kirjasto ei tee näitä rekisteröintejä, mutta esimerkiksi Kannelmäen ja Maunulan kirjasto tekevät.

Helmet-kirjastot tekevät yhteistyötä Celian kanssa. Ekaluokkalaiskampanjakirja löytyy Celia-äänikirjana, ja Celia-kirjat on huomioitu myös Helmet-lukudiplomissa. 

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/

Kuva: Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri