Ennin musa- ja lukuvinkit

Hei!
Olen Enni ja olen 15-vuotias. Olen viettänyt viimeisen viikon työharjoittelussa täällä Pointin kirjastossa. Olen päässyt näkemään ja tekemään monia erilaisia hommia. Olen muun muassa tyhjentänyt palautushyllyä, pitänyt huolta nuorten osastosta ja kirjoittanut tämän jutun. On ollut mielenkiintoista oppia miten kirjoja lajitellaan ja hyllytetään. Yllätyin itsekin kuinka nopeasti opin muistamaan minne mikäkin kirja kuuluu, sillä aluksi systeemi vaikutti vähintäänkin hankalalta. Olen myös huomannut, että kirjastosta toden totta löytyy monenmoista toimintaa ja toimintoa, ja jokaiselle löytyy jotain. Asiakkaina käy erityisen paljon lapsia, ja vilinää ja vilskettä riittää ympäri päivän. 

Itselleni tärkeitä asioita ovat harrastukset ja musiikki. Pidän myös niiden yhdistelystä, esimerkiksi tykkään todella paljon kuunnella musiikkia lukiessani tai lenkkeillessäni. Musiikki energisoi ja antaa lisää virtaa päivään. Näistä kirjoista ja musiikkivalinnoista ainakin minä saan virtaa tulevaan talveen!

Vinkit:

Hurts-Desire: Brittiduo Hurtsin uusin albumi on täynnä musiikkia kaikenlaisiin fiiliksiin ja tunnelmiin

Jon Bellion - The Human Condition: Bellionin räppiä ja laulua yhdistelevä tyyli piristää aina
Ei kirjastolla

Troye Sivan - Blue Neighbourhood: Tällä levyllä on mukavan rauhallinen tunnelma, ja sen tahtiin sopii ottaa pikku tauko arjen kiireen keskellä
Ei kirjastolla

Sia - Everyday is Christmas: Erilaista joulumusiikkia, juuri sopivaan vuodenaikaan

Fall Out Boy - American Beauty/American Psycho: Fall Out Boyn uuden Mania-albumin ilmestymistä odotellessa kannattaa fiilistellä heidän viimeisintä levyään (PS. Kannattaa tsekata myös uuden albumin jo ilmestyneet sinkut!)

Estelle Maskame - Did I mention I love you: Nuorelta nuorille, kirja tempaa lukijan mukaansa hieman erilaisen rakkaustarinan pauloihin

Cassandra Clare - Keskiyön valtiatar: Claren uuden Varjometsästäjät-trilogian ensimmäinen osa jatkaa Varjojen kaupungit-sarjan maailman rakentamista, nyt hieman eri näkökulmasta.

Sylvain Neuvell - Uinuvat jättiläiset: Päiväkirjamerkintöjen ja haastattelujen kautta kerrottu tieteistarina on kiinnostava ja erilainen.

Rick Riordan - Punainen pyramidi: Riordanin Kanen aikakirjat-sarja on jäänyt hieman Percy Jackson-kirjojen varjoon. Tämäkin kirjasarja on kuitenkin täynnä Riordanin hienoa tarinan kerrontaa ja tuttua huumoria, tällä kertaa egyptiläisten jumalien kanssa.

Julie Murphy - Dumplin: Ihanan samaistuttava kirja käsittelee epävarmuutta ja itsensä hyväksymistä.

Holly Bourne - Oonko ihan normaali?: Realistinen kuvaus nuorten elämästä. Kirja tarjoaa myös sopivasti ajateltavaa omasta ja muidenkin erilaisuudesta.