Jaa jouluiloa turvallisesti kirjastossa!

Poikkeusajasta huolimatta joulu lähestyy. Vaikka monen joulunvietto poikkeaa tänä vuonna normaalista, haluamme kirjastossa olla mukana jakamassa jouluiloa turvallisesti. Kirjastosali on suljettu ja kirjastossa on käytössä vain pika-asiointialue varausten noutoa ja palautusta varten. Halutessasi voit kirjastoreissun yhteydessä osallistua joululahjakeräykseen. Joulukorttien keräys on päättynyt, lämmin kiitos kaikille osallistuneille! Saimme Pointin kirjastoon 324 korttia, jotka toimitetaan eteenpäin Vantaan vanhuspalveluihin jaettavaksi vantaalaisille ikäihmisille. 

Joulupuu-keräys 18.12. asti  

Pointin kirjasto osallistuu tänäkin vuonna nuorkauppakamarien Joulupuu-keräykseen. Keräämme joululahjoja vantaalaisille lastensuojelun asiakkaina oleville lapsille ja nuorille, jotka eivät muutoin välttämättä saisi yhtään lahjaa.

Keräyspiste löytyy Pointin kirjaston aulasta, voit tuoda lahjoja arkisin klo 9-20 (pe 9-16) 18.12. saakka. Lahjakeräys on vahtimestarien kopin luona ja keräämme tuodut lahjat säilytykseen muutaman kerran päivässä. Lahja voi olla itse tehty tai ostettu, mutta sen tulee olla uusi ja käyttämätön sekä valmiiksi paketoitu.

Voit joko noutaa keräyspisteeltä etukäteen pakettikortin jossa on lahjansaajan ikä ja sukupuoli tai kirjoittaa kortin itse. Kortissa tulee olla seuraavat tiedot: paketin sisältö, lahjansaajan ikähaarukka ja sukupuoli. Sukupuolineutraalin lahjan korttiin voit kirjoittaa lapsi/nuori. Esimerkiksi: lapsi 3-5v. Ennen lahjan antamista pakettikortti poistetaan, joten kiinnitä se narulla lahjapakettiin.  

Vinkkejä lahjoiksi eri ikäisille lapsille ja nuorille löydät Joulupuu-keräyksen verkkosivuilta. Joulupuu-keräyksen lahjavinkit. Erityisesti lahjoja kaivataan 11-20-vuotiaille nuorille. Suosituimpia lahjoja nuorille ovat lahjakortit, nuoremmille vaatekauppoihin ja vanhemmille jo itsenäistymässä oleville kodintarvike- tai vaateliikkeisiin.  

Kiitos kun olet mukana auttamassa, pieni lahja on suuri ilo ja näinä poikkeusaikoina jouluiloa tarvitaan enemmän kuin koskaan!