Kesätyöntekijänä Pointin kirjastossa

Moikka! 

Olen Enni ja opiskelen Seinäjoella kirjasto- ja tietopalvelualaa, ja ilokseni sain kesätöitä Pointin kirjastosta. Noin kuukausi kirjastohommissa on vain varmistanut uskoani siihen, että tämä on todellakin unelma-ammattini. Työtehtävät ovat mielekkäitä ja opin jatkuvasti uutta, asiakaskohtaamisissa tutustun erilaisiin ihmisiin ja voin auttaa heitä, ja olen päässyt kuulemaan työkavereilta motivoivia ja inspiroivia uratarinoita, neuvoja ja kokemuksia. Kesätyöaika kului kuin siivillä. 

Yhtenä työtehtävänä sain kehitellä oman näyttelyni lempiaineistoistani. Seuraavaksi on muutamia nostoja:

Mio, poikani Mio - Astrid Lindgren (Helmet -- Mio, poikani Mio / Astrid Lindgren ; kuvittanut Ilon Wikland ; suomentanut Kristiina Kivivuori)

Astrid Lindgrenin kirjat ovat lapsuuteni lemppareita. Veljeni Leijonamieli ja Ronja Ryövärintytär ovat ihania, mutta Mio, poikani Mio on mielestäni erityisen tunteita herättävä upealla tavalla. Kirjassa orpopoika Jussi päätyy pullon hengen avulla Kaukaisuuden maahan, jossa häntä odottaa hänen isänsä, kuningas sekä huima tehtävä päihittää ritari Kaamo. 

Kikin lähettipalvelu - Miyazaki Hayao (Helmet -- Kikin lähettipalvelu / gensaku: Kadono Eiko ; kyakuhon, kantoku: Miyazaki Hayao)

Kaikki Studio Ghiblin elokuvat ovat lähellä sydäntäni, mutta Kikin lähettipalvelu on yksi ehdottomista suosikeistani. Kiki on noitatyttö, jonka on aika lähteä kotoaan maailmalle. Matkaltaan Kiki löytää uusia tuttavuuksia ja uusia haasteita. Itsenäistyminen ei ole aina helppoa, mutta Kiki yrittää aina parhaansa. 

Savuvarkaat - Sally Green (Helmet -- Savuvarkaat / Sally Green ; suomentanut Sari Kumpulainen.)

Suosittelen koko Sally Greenin tuotantoa - aiemmin julkaistu Puoliksi paha -trilogia on aivan loistava, eikä Greenin seuraava trilogia jää jälkeen. Savuvarkaat aloittaa nuorten fantasiatrilogian, jossa viisi eri päähenkilöä yrittävät selvitä sodan piinaamassa valtakunnassa. Olin alussa skeptinen viiden päähenkilön näkökulmien tasapainottelusta, mutta kirjasarja on todellakin lukemisen arvoinen!

Kesäkirja - Tove Jansson (Helmet -- Kesäkirja / Tove Jansson ; suomentanut Kristiina Kivivuori.)

Saariston lapsena rakastan Tove Janssonin Kesäkirjan kuvausta saaristomiljööstä. Kuitenkin kirjassa ehkä parasta ovat aidot ihmiskuvaukset - Sophia ja hänen isoäitinsä ja heidän välinen vuorovaikutuksensa on hurmaavaa. Juuri tästä ihmissuhteesta Kesäkirja kertoo pienten tarinoiden ja tapahtumien kuvausten aikana.

Teksti ja kuva: Enni Ahola