Kirjapaketit perheille Vantaan kirjastoista

Haluaisitko lukea lasten kanssa enemmän, mutta koskaan ei tunnu olevan aikaa tulla kirjastoon etsimään kirjoja? Tai tuntuuko uusien ja kiinnostavien kirjojen löytäminen hankalalta? Vantaan kaupunginkirjaston uusi Kirjapaketit perheille -palvelu tarjoaa perheille toiveiden mukaan valmiiksi koottuja kirjapaketteja, jotka tarvitsee vain noutaa lähikirjastosta. Samalla palvelu madaltaa kynnystä kirjaston käyttöön sekä auttaa tuomaan lukemista osaksi kiireistä arkea.  

Palvelua kokeiltiin ennakkoon Kivistön ja Pointin kirjastoissa. Positiivisen palautteen myötä palvelu on nyt laajentunut kaikkiin Vantaan kirjastoihin. Myös kirjastoauton reitille voi tilata paketin ja noutaa sen haluamaltaan pysäkiltä.

Pakettiin voidaan koota kaikenlaisia kirjoja pahvisivuisista ensikirjoista satuihin ja kuvakirjoista lasten romaaneihin. Myös aikuisten tietokirjoja lapsiperhettä koskettavista aiheista voi tilata. Valmis aihevalikoima on laaja ja tilaaja saa myös itse toivoa kirjoja haluamistaan, mahdollisesti juuri heille ajankohtaisista aiheista. Palvelu on aluksi saatavissa neljällä kielellä (suomi/ruotsi/englanti/venäjä) ja se on luonnollisesti maksuton. Kirjapaketin voi myös tilata niin monta kertaa kuin haluaa.

Koko perheen lukeminen ei koskaan ole ollut näin helppoa!

Näin teet tilauksen

Palvelun käyttäminen on helppoa. Asiakkaiden käyttöön on luotu valmis tilauslomake, joka löytyy jokaisen kirjaston sivuilta. Toivottu aineisto valitaan lomakkeelta ja lomake lähetetään haluttuun noutokirjastoon. Kirjaston työntekijä kokoaa paketin ja tilaaja saa ilmoituksen, kun se on kokonaisuudessaan noudettavissa. Yhteydenpito hoituu näppärästi sähköpostitse. Kirjojen laina-aika on 28 arkipäivää ja ne lainataan asiakkaan omalle kortille. 

Tilaa kirjapaketti tilauslomakkeella.

Voit tarkistaa informointiasiakirjasta, millä tavalla käsittelemme palvelussa kerättyjä tietoja: Henkilötietojen käsittely Webropol-järjestelmässä.

Kuva: Dani Rönnqvist/ Vantaan kaupunginkirjasto