Hurja-koira

Kirjastolaisten lemmikit: Osa 2 - Remi ja Hurja

Tällä kertaa esittelyssä ovat Pointin viestintävastaavan Saanan lemmikkikoirat. Remi (tai oikeastaan Rémy, mutta kun se on niin hankala kirjoittaa) on 3,5-vuotias kolmivärinen australianpaimenkoira ja Hurja puolestaan viisikuinen parkki suomenlapinkoira.

Remi on oikealta nimeltään Bywater by Night ja se on kotoisin Kuopiosta mansikkatilalta. Se pitää erityisesti puruluista, rapsutteluista, sylissä olemisesta (vaikka painaakin 25 kiloa, mutta sylistä on kiva lällätellä pikkukoiralle) sekä naisille suunnatusta romanttisesta kaunokirjallisuudesta (tai oikeastaan mistä vain, mitä emäntä lukee). Nuorempana poikana Remi oli oikein innokas tutustumaan kirjoihin ja se kalusikin läpi monta pinkkaa kirjoja omistajien poissa ollessa. Remi aristelee vähän lapsia, mutta se pitää ihmisistä ja varovaisen haistelun jälkeen haluaisi olla kaikkien kaveri. Ihaninta Remin mielestä kuitenkin on, kun saa juosta korvakarvat hulmuten metsikössä.

Hurja puolestaan on alun perin nimetty Puhuripeikon Mallankyyneleeksi, koska sillä oli pikkukakarana pienenpieni kyyneleen muotoinen läikkä niskassaan. Hurja sai kutsumanimensä Joel Lehtosen Putkinotkosta, jossa Hurja on sekarotuinen, lapsia rakastava koiruus, joka asuu perheen eturappusten alla. Hurja opettelee vasta lukemaan ja on kiinnostunut erityisesti alahyllyille sijoitetuista suurikokoisista satukirjoista. Emäntä valitettavasti kätki sen vuoden -45 painoksen Grimmin saduista, jossa oli niin kaunis (ja hyväntuoksuinen) nahkaselkämys. Toistaiseksi Hurja keskittyy kuitenkin filosofiseen pohdiskeluun ja isomman koiran leikittämiseen, sillä leikki on lapsen työtä! Kunnollisen suomenlapinkoiran tapaan Hurja tervehtii kaikkia reippaalla, iloisella haukulla.

Tyypillisten nuortenmiesten tapaan pojat eivät juuri kirjoihin koske, elleivät ne ole sitten oikein erityisen hyviä! Parhautta kuitenkin on, kun saa pistää emännän viereen maate ja tulla rapsutelluksi samalla kun emäntä uppoutuu kirjoihinsa.