Muhku ja Puusti

Kirjastolaisten lemmikit : Osa 1 - Muhku ja Puusti

Kirjastontäti Mirjan lemmikit ovat viisivuotiaat kissat Puusti ja Muhku. Puusti on tyttö- ja Muhku poikakissa. ”Meille kävi niin, että kissat valitsivat meidät”, kertoo Mirja. Ne olivat alun perin hänen tyttärensä lemmikit, mutta tulivat aina välillä hoitoon ja lopuksi jäivät kokonaan taloksi.

Kirjava ja pörröinen Puusti muistuttaa norjalaista metsäkissaa, Muhku on puolestaan sileäkarvainen harmaan pantterin kaltainen burma. Kissat eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Muhku on koko ajan tulossa syliin silitettäväksi kun taas Puusti viihtyy omissa oloissaan ja menee mielellään piiloon ja saattaa olla näkymättömissä montakin tuntia.

Kissoilla on monia eri lempinimiä ja niitä kutsutaan eri päivinä milloin mitenkin, esimerkiksi Pud ja Mud, Pudin ja Mudin, Puhku ja Muusti, tai Puhken ja Muhken. Yhteisnimitys heille on Madins.

Muhku ja Puusti haistelevat hyvin tarkkaan kaikki Mirjan kirjastosta lainaamat romaanit. ”Jos käyn lattialle vatsalleni kirjan tai lehden kanssa, asettautuu Muhku julkaisun päälle, niin etten pysty lukemaan enkä kääntämään sivuja. Näin hän osallistuu aktiivisesti lukemistapahtumaan”, Mirja toteaa.