Matildan lukuvinkit


Hei, nimeni on Matilda ja olen 14-vuotias TET:läinen Kartanonkosken koulusta. TET-jaksoni oli viikon mittainen ja sen aikana ehdin tehdä monipuolista työtä kirjojen parissa. Halusin hakea TET:iin Pointin kirjastoon, sillä olen kiinnostunut kirjallisuudesta ja innokas lukemaan. Toivoin, että työelämään tutustumisen jälkeen olisin oppinut kirjaston työntekijöiden eri työtehtävistä ja olisin saanut käytännön kokemusta.Viikon aikana olen osallistunut lasten satutuokioihin, kuvakirjojen inventointiin, sekä auttanut hyllyttämisessä ja monessa muussa. Pyrin lukemaan monipuolisesti eri kirjallisuuslajeja, mutta kirja makuni on rajoittunut pääosin jännitys- ja fantasiakirjallisuuteen, minkä voi huomata suosituksistani.

Surunhauras, lasinterävä/ Siiri Enoranta Kirjan tapahtumat perustuvat valtakuntaan, jonka hallitsijana toimii teini ikäinen tyttö, Sadie. Kirja kertoo prinsessa Sadien yksityiselämän ja valtakunnan vastoinkäymisistä.

Palava poika/ Liina Putkonen Kirjan miljöö on Turun saaristossa, Älvaskärissä ja sen tapahtumat pyörivät hyvinvointikeskus Yemanjan ympärillä. Linda Fors on ylikomisario, jonka toiveet rauhallisesta lomasta viskattiin ulos ikkunasta, kun kolme kuolemaan johtanutta onnettomuutta tapahtuu peräkkäin. Olivatko kuolemantapaukset sittenkään onnettomuuksia? Mikä yhdistää näitä tapauksia? Mitä salaisuuksia hiljainen Älvaskar kätkee?

Hyviä enkeleitä/ Terry Pratchett, Neil Gaiman Noita on ennustanut maailmanlopun koittavan ensi lauantaina, mutta tämä ei käy päinsä demoni Crowleylle tai hänen rakkaalle “vihamiehelleen” enkeli Anziraphaelille. Kirja kertoo huumorin keinoin demonin ja enkelin kohtaamista koitoksista maailmalopun estämiseksi.

Heijastin/ Howard Shernogg Ovatko heijastimet vain turha koriste tai tottumuskysymys? Sitä mietitään kirjassa monen muun aiheen ohella. Kirja kertoo suomalaisista ulkomaalaisen näkökulmasta ja vertaa kulttuurillisia eroja. Kirjassa on 14 tarinaa “suomalaisilta jalkakäytäviltä”.

Murheellinen maanantai/ Nicci French Tämä on ensimmäinen osa kahdeksanosaisesta viikonpäivä-sarjasta. Kaksi viisivuotiasta katoaa jäljettömiin, välissä tapauksilla on kaksikymmentä vuotta. Frieda Klein on psykoterapeutti, jonka ei pitäisi kuulua millään tavalla nuoren kadonneen pojan etsintään, mutta kun potilaan huolet käyvät yhä raskauttavimmiksi ottaa hän yhteyttä poliisiin. Pian hän huomaa yksityis- ja ammatti elämänsä olevan aivan solmussa.

Sinun silmiesi kautta/ Peter Hoeg Peterin ystävän Simonin itsemurhayrityksen jälkeen Peter etsii ystävälleen klinikkaa, joka voisi auttaa tämän mielenterveyttä. Hän löytää klinikan, joka on ansioitunut ihmisten välisten syvien suhteiden tutkinnassa. Ainoa ongelma on, että klinikan johtaja onkin vanha tuttu, joka on menettänyt muistinsa onnettomuudessa. Hän haluaa Peterin mukaansa neuro tieteellisiin tutkimuksiin, sillä haluaa tietää lapsuudestaan. Kokeiden ja tutkimuksen kuluessa herää kysymys, onko tutkimuksen päämäärä enää potilaan eduksi.

Epäilty/ Fiona Barton Kaksi tyttöä katoaa Thaimaassa. Toimittaja Kate Waters haluaa itsepäisesti olla ensimmäinen joka ratkaisee tapauksen, mutta onko tapaus edes ratkaistavissa. Tutkimuksen edetessä herää kysymys, Onko syyllinen lähempänä, kuin kukaan osasi ikinä pelätä?

Totuuden portaat/ Anu Patrakka Kuka on tämä nuori mies, joka löytyi kuolleena pieneltä kujalta? Miksi naapurit vaikenevat ja välttelevät poliiseja? Puhuvatko kaikki sittenkään totta? Rui Santos ja Rita Pereira ovat tiimeineen määrätty ratkomaan tämä umpikujalta tuntuva tapaus.