Tatu ja Patu -kirja sekä Tiitiäisen tuluskukkaro -kirja

Tatusta ja Patusta Tiitiäiseen

Eräänä helmikuisena torstaina Pointin kirjasto sai avukseen kaksi reipasta taksvärkkityöläistä. Miinan ja Ian työpäivään kuului muun muassa muumikirjanäyttelyn kokoamista, askartelupajan valmistelua sekä omista kirjavinkkien kirjoittamista. Tässä Miinan ja Ian vinkit lastenkirjojen ystäville.

Tatu ja Patu työn touhussa


Aino Havukainen ja Sami Toivonen

Lähde mukaan Tatun ja Patun vauhdikkaaseen seikkailuun, jossa pojat käyvät eri työpaikoissa. Poikien villi seikkailu auttaa heitä ja sinua ymmärtämään mitä aikuiset puuhaavat töissä. Pojat huomaavat, että aikuisten työt eivät olekaan niin helppoja, kuin mitä he kuvittelivat.

Kirjassa on paljon hauskoja kuvia, sekä kiinnostavia ja lyhyitä informatiivisia pätkiä. Kirjaa lukiessa tulee naurettua paljon ja se saa hyvälle mielelle, suosittelemme tätä kirjaa erityisesti iltasaduksi, nimittäin ennen nukkumaan menoa pitäisi aina nauraa.

Kirja sopii kaikenlaisille lapsille, suurille tai pienille. Erityisesti kirja sopii lukijoille, jotka ovat kiinnostuneet työnteosta ja aikuisten maailmasta.

Tiitiäisen tuluskukkaro

Kirsi Kunnas, kuvittanut, Kristiina Louhi

Pidätkö runoista? Jos pidät, niin tämä kirja on juuri sopiva sinulle! Kirja avaa uuden maailman, jossa pääset hauskoihin runoseikkailuihin. Kirjassa on jokaisesta aakkosesta ainakin yksi hauska runo, ellei jopa useampi.

Esimerkki hauskasta runosta on:

”Kun ollaan yksituumaisia
ollaan tuuman pituisia,
yhden tuuman mittaisia,
tuumi mittarimato ja mittasi päästä päähän asti:
2 ja ½ senttiä ollaan sopivasti!”

Tämä kirja sopii pienille runoista innostuneille lapsille. Mielikuvitus saa jyllätä kirjan laidasta laitaan, vaikka onkin pienikokoinen.

Hyviä lukuhetkiä!

Ia Broman ja Miina Kokoi