Voimaa arkeen terapeuttisesta lukupiiristä   

Pointin kirjaston kirjallisuusterapeuttisessa lukupiirissä keskitymme lukukokemuksien jakamiseen samanhenkisessä seurassa. Lukukokemusten käsittelyyn voi liittyä kirjoittamista. Kirjallisuusterapeuttisen lukupiirin tavoitteena on lisätä itsetuntemusta ja tuoda voimavaroja arkeen. Lukupiiriä ohjaa koulutettu kirjallisuusterapiaohjaaja.  

Tapaamiset tiistaisin klo 17.30 - 19.30

Voit osallistua yhdelle, muutamalle tai kaikille neljälle kerralle. Ilmoittaudu mukaan  netissä helmet.fi/point (tapahtumat). Kullekin lukupiirikerralle ilmoittaudutaan erikseen. Osallistuminen on maksutonta.

28.1. Nouse nyt - kuinka selvisin vakavasta onnettomuudesta / Ulrika Björkstam

Putoava suihkukone syöksyy suomalaisen Ulrika Björkstamin päälle. Työuransa alussa olevan, itsenäisen nuoren naisen elämä mullistuu. Alkavat raastavat hoidot aluksi Meksikossa, sitten Texasissa ja lopulta koti-Suomessa. Elämänsä raskainta kamppailua käyvä Ulrika miettii, minkälainen tulevaisuus häntä odottaa. Miten rakentaa itsensä pala palalta uudestaan? Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä.

18.2. Edelleen Alice / Lisa Genova 

Syväsukellus Alzheimerin taudista kärsivän ihmisen mieleen, silmät avaava kertomus taudista, jossa yhteydet katkeavat eivätkä paikat ja ajat, sanat ja kasvot enää löydä toisiaan. Tutkielma identiteetistä, rakkaudesta ja merkityksellisen elämän ehdoista. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä.

17.3. Huomioita neuroottiselta planeetalta / Matt Haig 

Kärsittyään vuosia ahdistuksesta ja paniikkikohtauksista Matt Haig alkoi pohtia vakavasti, mikä yhteys nykymaailman levottomuudella on hänen kokemaansa pahoinvointiin.Nopealukuinen esseekokoelma. Vertaisopas nettiahdistuksesta ja katsaus siihen, miten tuntea itsensä onnelliseksi, inhimilliseksi ja kokonaiseksi levottomassa nykymaailmassa, tässä hetkessä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä.

14.4. Harold Fryn odottamaton toivioretki ja Miss Queenie Hennessyn rakkauslaulu / Rachel Joyce 

Harold Fryn kävely halki Englannin kasvaa viisaaksi vaellukseksi kohti uutta löytämisen iloa. Rinnakkaisteoksessa Miss Queenie Hennessy kertoo oman elämänsä tarinan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä.

Tervetuloa mukaan!  

Eeva Kärkkäinen  
kirjallisuusterapiaohjaaja 
eeva.karkkainen@vantaa.fi   

kuva: pixabay/janeb13