Tinjan kirjavinkit

Lola Rose, Jacqueline Wilson
Jaynin äiti saa suuren lottovoiton ja mahdollisuuden aloittaa elämä alusta. Jayni lähtee pikkuveljensä ja äitinsä kanssa väkivaltaista isää karkuun Lontooseen ja vaihtavat nimensä estääkseen isää jäljittämästä heitä. Jaynin tulee nyt tottua elämään Lola Rosena ja kohtaamaan uudenlaisia vastoinkäymisiä.

Hautausmaan poika, Neil Gaiman
Kirja kertoo perheensä julmasti menettäneestä Ei Kukaan ”Eikku” Owens- nimisestä pienestä pojasta. Eikku päätyy hautausmaalle, jota asuttavat aaveet päättävät alkaa suojella häntä. 16-vuotiaana aaveilta opituista viisauksista tulee erityisen tärkeitä, kun Eikku astuu hautausmaan ulkopuolelle ja kohtaa siellä asustavat ihmiset.

Arvoitus nimeltä Margo, John Green
Quentin, Q, on ollut koko elämänsä rakastunut kadun toisella puolella asuvaan mysteereistä kiinnostuneeseen Margoon. Eräänä yönä Margo koputtaa Q:n ikkunaan ja kutsuu tuon koko yön kestävälle kostoretkelle. Q ei ehdi nauttia uudesta margon kanssa saadusta läheisyydestä kauaa, kun Margo onkin seuraavana päivänä kadonnut. Q lähtee ystäviensä kanssa seuraamaan tytön jättämiä pieniä vinkkejä yrittäen löytää hänet.

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille, Ransom Riggs
Jacobin isoisän kuollessa poika lähtee selvittämään isoisänsä tarinoiden perää kaukaiselle Walesin pikkusaarelle. Jacob lähtee etsimään lastenkotia, jossa hänen isänsä tarinoiden mukaan varttui, mutta löytää vain pommituksesta jäljelle jääneet rauniot. Lastenkodin raunioita tutkiessa Jacobista alkaa tuntua, että lastenkodin asukkailla oli kummallisia voimia- ja että he ovat jotenkin vielä elossa.

The art of being normal, Lisa Williamson
David Piper on aina kokenut olonsa erilaiseksi. Hänen äitinsä luulee häntä homoksi, ja koulukiusaajat friikiksi, mutta todellisuudessa David haluaa olla tyttö. Leo Dentonilla on uuteen kouluun tullessa vain yksi päämäärä, pysyä näkymättömänä. Leon puolustaessa Davidia kiusaajilta heistä tulee ystäviä. Ja ystäviä he tarvitsevatkin, sillä Eden Parkin koulussa salaisuuksien ei ole tapana pysyä salaisuuksina.

Geek girl, Holly Smale
Harriet on perinteinen faktoja rakastava nörtti. Kun Harrietin paras –ja ainoa- ystävä pakottaa hänet seurakseen muotimessuille, kuuluisa mallitoimisto huomaa Harrietin. Harriet allekirjoittaa sopimuksen, mutta päättää olla kertomatta mallin töistä unelmoivalle ystävälleen.