Kesätyö kirjastossa - mitä opin

Kesätyö Pukinmäen kirjastossa on taittunut sukkelaa mahtavien työkavereiden seurassa. Kuukausi on kulunut silmän räpäyksessä, mutta tähän aikaan on lukeutunut monia unohtumattomia kokemuksia ja muistoja.

Perinteisiin aamu- ja iltavuoroihin kuuluneet työtehtävät, kirjastopyörällä kesäkahvila Pajussa sekä kirjanäyttelyn rakentaminen ovat pitäneet minut kiireisenä kesätyön ajan.

Kirjanäyttelyyn ohjeistuksen sain heti ekoina päivinä ja ajatukset siitä alkoivat lennellä. Ohjeistuksena oli muodostaa näyttely jostakin aiheesta, jonka saisin itse päättää. Kesätöiden toiseksi viimeisellä viikolla aloin suunnitella itse näyttelyä. Aiheen keksiminen ei itsessään ollut vaikeaa, vaan idea tuli aika helposti. Halusin toteuttaa jotain tärkeää, ja siitä idea tuoda esille kirjailijoita, jotka ovat aloittelemassa uraansa tai vain jääneet hieman pimentoon tulikin.

Lauseesta ”Nappaa mukaan kotimaisten pienkirjailijoiden teoksia!” muodostuikin julisteelle sisältö.

Kun aihe oli selvillä, aloin etsiä tekijöitä ja varaamaan teoksia. Listalle kertyi yhteensä 26 eri kirjailijaa ja 29 eri teosta. Useat näistä tekijöistä ovat vasta julkaisseet esikoisteoksensa, mutta muutamilla on jo entuudestaan toinen teos takataskussaan. Kirjat saapuivat Pukinmäkeen pikkuhiljaa ja viimeisellä viikolla sain näyttelyn pystyyn. Tiistain iltavuorossa valikoitui näyttelypaikka 3D-tulostimen vierestä, pylvään juurelta. Somistelin paikan erilaisilla julisteilla ja tekokasveilla sekä viimeiseksi asettelin osan kirjoista pöydille.

Kokonaisuudessaan sain kesätyöstä aivan mielettömän kokemuksen, sekä nyt voin hyvillä mielillä lähteä lomalle.

  • Pukinmäen kirjaston kesätyöntekijä Kiia Korpela