Kesätyöntekijämme Selma suosittelee

Jos pidät paksuista kirjoista, tapahtumarikkaista tarinoista sekä historiasta, suosittelen sinulle Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta- kirjasarjaa.

Seitsemän sisarta-kirjasarja kertoo seitsemän sisaren tarinan, joka perustuu löyhästi Seulasten saman nimiseen tähtikuvioon ja tähtikuvioon liittyvään mytologiaan. Kirjasarjassa tulee olemaan seitsemän kirjaa, joissa jokaisessa tutustutaan tarkemmin yhden sisaren tarinaan. Kirjoja on tähän mennessä ilmestynyt viisi. Kuudes kirja julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Koko huikea tarina saa alkunsa ensimmäisestä kirjasta Seitsemän sisarta, jossa tutustutaan tarkemmin vanhimman sisaren Maian tarinaan. Maian ja muiden sisarten ainutlaatuinen adoptio isä Papa Salt on kuollut ja jättänyt jälkeensä jokaiselle sisarelle kirjeen, jossa kerrotaan kunkin sisaren omasta alkuperästä sekä historiasta. Maian kirje vie Brasilian lämpimän auringon alle.

Jokaisen sisaren kanssa pääsemme eri puolille maailmaa seuramaan nykyajassa tapahtuvaa tarinaa sekä kuulemaan sata vuotta aikaisemmin tapahtunutta tarinaa. Sata vuotta aikaisemmin tapahtuneista mutkikkaista tarinoista kunkin sisaren suku ja suvun monimutkainen historiaa alkaa hahmottua.

Jokaista kirjaa varjostaa kuitenkin yksi kysymys, missä on seitsemäs sisar Merope? Papa Saltin omien sanojen mukaan, hän ei koskaan löytänyt Meropea ja sisaret pohtivatkin missä ja kuka Merope on.

Kirjasarja on löytänyt tiensä monien sydämiin ja varauslistat notkuvatkin innokkaiden lukioiden varauksista. Kaikki ilmestyneet kirjat ovat saatavilla myös ääni sekä e-kirjoina.

Lämmin suositus,

Pukinmäen kirjaston kesätyöntekijä Selma