Kesätyössä kirjastossa - koronakesänä 2020

Kesätyöpaikkana Pukinmäen kirjasto on ollut mitä mahtavin, enkä voisi olla tyytyväisempi työkokemuksestani täällä. Nämä seuraavat kirjat, albumit ja elokuvat ovat tähdittäneet viimeistä kuukauttani kirjastossa ja luultavasti jatkossa muistuttavat minua näistä kesäisistä viikoista kuin aikakapseli.

Rakkautta ennen aamua, ohj. Richard Linklater, 1995

Rakkautta ennen aamua on Ethan Hawken ja Julie Delpyn tähdittämä romanttinen draama, jonka viehätysvoima perustuu täysin sen erinomaiseen ja oivaltavaan käsikirjoitukseen. Tämä jää mietityttämään vielä päiviä ensikatsomisen jälkeen.

Leijat Helsingin yllä, Kjell Westö, 1996

Ei varmasti ole ihme, että vahvasti Helsinkiin sijoittuva kasvutarina vetoaa helsinkiläiseen nuoreen. Jopa lempikirjakseni muodostunut teos tuli ensimmäisen kerran puheeksi jo työhaastattelussa.

Talking Book-albumi, Stevie Wonder, 1972

Wonderin klassisen kauden levyihin kuuluva Talking Book on yksi monista loistavista 1970-luvun R&B-albumeista, jotka soveltuvat täydellisiksi kesän ääniraidoiksi. Tämän tahtiin on saatettu ehkä tanssia kirjastossakin aamuisin ennen ovien avaamista.

Viha jonka kylvät, Angie Thomas, 2017

Kaikista palkitsevinta, mitä kesätöissä pääsin tekemään, oli Black Lives Matter -aiheinen näyttely, johon kokosin elokuvia ja kirjoja antirasismiin liittyen. Näyttelyn keskiössä komeili tämä kehuttu ja ajankohtainen nuortenkirja.

- Pukinmäen kirjaston kesätyöntekijä Olivia