Suomen kieli sorisee kielikahvilassa

Joka toinen tiistai Pukinmäen kirjaston vaaleiden verhojen takana käy kova puheensorina. Siellä puhutaan suomea, mutta heitetään väliin muutamia englanninkielisiä sanoja – ja kenties vähän kiinaa, arabiaa ja viroakin.

Pöydän ääreen on kokoontunut joukko ihmisiä, joilla kaikilla on sama tavoite: oppia puhumaan paremmin suomea. Kirjaston uusi toimintamuoto, suomen kielen kielikahvila, on tässä oiva apu. Kielikahvilassa jutellaan niitä näitä: saman tapaamisen aikana on ehditty puhua esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, työllistymisestä, elokuvista, murteista ja marjojen poimimisesta.

Jokainen saa halutessaan puheenvuoron, mutta kielikahvilaan voi tulla myös vain kuuntelemaan. Tärkeintä on rento ja rattoisa tunnelma, yhdessä pohdiskelu ja ihmettely. Mitä tarkoittaa ”ylipäätään”? Mikä verbityyppi tämä on? Mikä on ”sutjakkaasti”-sanan perusmuoto?

Kielikahvilamme kokoontuu jatkossa joka toinen tiistai parittomilla viikoilla klo 14-15. Tervetuloa mukaan! Myös suomea äidinkielenään puhuvat ovat tervetulleita juttuseuraksi!