Tettiläisenä korona-aikaan

"Kun aloin hakea TET-paikkoja otin yhteyttä useisiin eri paikkoihin, mutta monesta sanottiin suoraan ei johtuen koronatilanteesta. Viimeisellä hakuviikolla minulle ehdotettiin että jos hakisin kirjastoon töihin.

Aluksi se tuntui oudolta, sillä en ole koskaan ollut innokas lukemaan, ja kirjasto on ollut aika vieras paikka minulle. Seuraavana päivänä kumminkin menin hakemaan paikkaa. Aluksi minulle sanottiin, että ei ole varmaa saako he ottaa harjoittelijoita johtuen koronasta. Parin päivän kuluttua sain kuitenkin sähköpostin että paikka olisi saatavilla ja siitä muutama päivä eteenpäin kävin kirjoittamassa työsopimuksen. Ajattelin aluksi paikan olevan tylsä ja puuduttava.

Kun tulin ensimmäisenä päivänä töihin, minulle esiteltiin paikat ja muut työntekijät. Jo ensimmäisenä päivänä tajusin työn olevan mukavaa ja päivien kuluvan kivasti.

Työpäiväni kuluivat aika lailla toistuvasti joka päivä. Aamulla tulen yhdeksäksi töihin ja alan käymään varauslistaa lävitse. Etsin listan antamia kirjoja hyllystä ja vien ne varauslaatikkoon. Listoja käydessä aika kuluu nopeasti aina ruokailuun asti. Ruokailun jälkeen kirjastolle saapuu kuorma missä on paljon hyllytettävää. Kirjoja hyllyttäessä usein kuluu koko loppu työpäivä.

Kaiken kaikkiaan työt ei ole kovin haastavia ja kun tajuaa mitä pitää tehdä ja oppii miten ne tehdään, työt sujuu aika helposti. Vaikka en ole kovin perehtynyt kirjoihin se ei työssä haitannut, sillä ainoa asia mitä minun piti tietää on aakkoset. Henkilökunta on myös erittäin mukava. Pidin paikastani kirjastossa ja suosittelen sitä muillekin, sillä se voi olla kivaa vaihtelua vaikkei olisikaan kirjoista kiinnostunut."

Pyynnöstä vastasin vielä muutamaan kysymykseen:

Mikä sinua eniten  yllätti kirjastotyössä?

Eniten minua yllätti kaikkiin kirjoihin liittyvä elektroniikka. Jokaisella kirjalla on oma ”tägi” jonka voit lukea puhelimella tai tietokoneella, jolloin näet kaikki kirjan tiedot ja pystyt muokkaamaan niitä.

Mikä saisi sinut enemmän käyttämään kirjastoa?

Kävisin enemmän kirjastossa jos minun kaverini tykkäisi käydä siellä. Minulla itsellä ei ole mitään tarvittavaa kirjastossa, omistan kaiken itselle tarpeellisen kotona, mutta jos joku kaverini ehdottaisi kirjastoon menemistä niin suostuisin.

Millainen olisi unelmiesi kirjasto?

Unelmieni kirjastossa pitäisi olla jotain sellaista jota missään muualla ei ole, jotta se olisi käymisen arvoinen. Siellä pitäisi olla paljon erilaista  pientä tekemistä, jotta siihen ei kyllästyisi heti.

Konsta Koivunen, Pukinmäenkaaren peruskoulu 9A