Vinkkejä viikoittain

Lukuvinkkejä voi saada monesta paikasta: kaverilta, perheeltä, tuntemattomalta, lehdestä sekä tietysti kirjastosta. Koillisen kolmoset eli Pukinmäen, Tapanilan sekä Suutarilan kirjastot tarjoavat luonnollisesti myös lukuvinkkejä asiakkailleen. Teemme sitä useasti itse kirjastossa, mutta myös erilaisissa tapahtumissa. Tämän lisäksi tarjoamme vinkkejä sosiaalisessa mediassa ja eritoten Facebookissa.

Noin vuosi sitten edellä mainitut kolme kirjastoa päättivät aloittaa Viikon vinkin, joka torstai Facebookissa julkaistavan aineisto- tai palveluvinkin. Ideana Viikon vinkissä on yksinkertaisesti se, että kirjastojen henkilökunta jakaa omia suosituksiaan kuvien kera. Vinkkaaminen ei täysin rajoitu vain kirjoihin vaan mukaan mahtuu myös kirjastojen palveluita, elokuvia, lautapelejä sekä paljon muuta. Viikon vinkki on nähtävissä sekä Pukinmäen, Tapanilan että Suutarilan Facebook-sivuilla.

Kirjastot tavoittavat tänä päivänä paljon ihmisiä sosiaalisen median kautta. Viikon vinkin tarkoituksena on tarjota ihmisille helposti tietoa kirjastojen aineistosta eli kirjoista, elokuvista, musiikista sekä peleistä. Lisäksi tarkoituksena on nostaa esille kirjaston palveluita, joista asiakkaat eivät ehkä tiedä. Facebook tarjoaa myös mahdollisuuden keskusteluun annetuista vinkeistä. Myös vinkkien jakaminen kavereiden kesken onnistuu kätevästi. Toivomme, että Viikon vinkki antaa ihmisille tietoa aineistosta, joka jäisi muuten piiloon ja innostaa ihmisiä lukemaan sekä käyttämään kirjastojen palveluita.

Torstai on siis taas toivoa täynnä, kun Viikon vinkki jatkuu Koillisen kolmosten Facebook-sivuillla pienen tauon jälkeen. Joulukuussa 2017 emme julkaisseet joka torstaista vinkkiä, koska järjestimme Facebookiin joulukalenterin, jonka moni teistä saattoikin huomata. Tänä keväänä rohkaisemme myös asiakkaitamme vinkkaamaan. Ei kannata pelästyä, jos pyydämme sinulta vinkkiä, jonka voisimme jakaa Facebookissamme. Paina siis tykkää-nappia Pukinmäen, Tapanilan sekä Suutarilan kirjastojen Facebook-sivuilla niin saat joka torstai tietoa kirjastojen aineistosta sekä palveluista!

Muista myös kirjastojen Instagram-tilit: @kirjastopukinmaki, @kirjastotapanila sekä @suutarilankirjasto.

Teksti: Emma-Lotta Tynkkynen

Kuva: www.unsplash.com