Päiväkotiyhteistyö

Yhteistyö varhaiskasvatus- ja esikouluryhmien kanssa

Korona-pandemian vaikutukset yhteistyöhön:

Varhaiskasvatus- ja esikouluryhmien kanssa tehtävässä yhteistyössä noudatetaan voimassaolevia suosituksia. Poikkeusolosuhteissa tiedotamme tarkemmista toimintatavoista kirjastomme etusivulla.

Materiaaleja etäopetuksen tueksi:

Kirjasto kotona -sivulta löydät ideoita ja sisältöjä etäopetuksen tueksi. Myös kirjaston materiaalipankista löytyy ideoita mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Työskenteletpä sitten Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksessa (päiväkodit, perhepäivähoito, puisto- ja kerhotoiminta), esiopetuksessa tai yksityisen palveluksessa, olet lämpimästi tervetullut ryhmäsi kanssa kirjastoon!

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Erja Linnonmaa  erja.linnonmaa(at)hel.fi  p.040-627 5294

Kirjaston palvelut alle kouluikäisten ryhmille:

Satutuokiot keskiviikkoisin klo 9.15-9.45 ja 10.00-10.30. Alkaa 24.8.22 Huom! Pakollinen ennakkoilmoittautuminen sivustolla kultus.fi

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa 

Ohjattujen käyntien lisäksi ryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Huomioithan, että osassa pääkaupunkiseudun kirjastojen toimipisteitä on käytössä myös omatoimi- eli itsepalveluaika, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli tarvitsette henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon. Kirjastojen itsepalveluajat voit tarkistaa osoitteesta www.helmet.fi. Pukinmäen kirjastossa ei ole omatoimiaikaa.
 

Tilojen ja laitteiden varaaminen ryhmän itsenäiseen käyttöön 

Voit tarkastella ja varata Helsingin, Espoon ja Vantaan kirjastojen tiloja osoitteessa varaamo.hel.fi. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista. 

Kirjastokortti 

Voit hankkia ryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Celia-rekisteröinti

Kirjastossamme voi rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Rekisteröitymiseen tarvitaan huoltajan täyttämä ilmoittautumislomake. Lisätietoja löydät täältä!  

Satudiplomi

Helmet-satudiplomi on päiväkoti-ikäisille suunniteltu lukudiplomi. Lisätietoa satudiplomista ja siihen kuuluvista kirjoista: Satudiplomi.

Valmiit kirjakassit

Keräämme pyynnöstä valmiita kirjakasseja erilaisista aiheista. Kirjat lainataan päiväkotiryhmän kortille. Kirjojen tilaaminen kestää n. 2 viikkoa. Ilmoitamme tilaajalle heti, kun kassi on valmiina noudettavaksi. Pyynnöt: erja.linnonmaa@hel.fi

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi 

https://www.oodihelsinki.fi/

Viimeksi päivitetty 29.12.21