Päiväkotiyhteistyö

Yhteistyö varhaiskasvatus- ja esikouluryhmien kanssa

Korona-pandemian vaikutukset yhteistyöhön:

Varhaiskasvatus- ja esikouluryhmien kanssa tehtävässä yhteistyössä noudatetaan voimassaolevia suosituksia. Poikkeusolosuhteissa tiedotamme tarkemmista toimintatavoista kirjastomme etusivulla.

Materiaaleja etäopetuksen tueksi:

Kirjasto kotona -sivulta löydät ideoita ja sisältöjä etäopetuksen tueksi. Myös kirjaston materiaalipankista löytyy ideoita mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Työskenteletpä sitten Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksessa (päiväkodit, perhepäivähoito, puisto- ja kerhotoiminta), esiopetuksessa tai yksityisen palveluksessa, olet koronarajoitusten päätyttyä lämpimästi tervetullut ryhmäsi kanssa kirjastoon!

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Erja Linnonmaa 

erja.linnonmaa(at)hel.fi.

040-627 5294

Kirjaston palvelut alle kouluikäisten ryhmille:

Satutuokioita ei tällä hetkellä pidetä koronan vuoksi

Kirjaston materiaalipankista löytyy verkkotallenteina erilaisia satu- ja lorutuokioita sekä teatteriesityksiä.

Kirjaleikkejä ei tällä hetkellä pidetä koronan vuoksi

Eskarilaisten ja viskarilaisten oma kirjastonkäytön opetushetki . Hyllytetään karanneita kirjoja ja piipautellaan automaatteja. Mukana myös lyhyt kirjasairaala.

Beebot-pajoja ei tällä hetkellä pidetä koronan vuoksi

Eskarilaisille tarkoitettu robotteihin ja koodaukseen tutustuminen. Miten beebot eroaa päiväkotikaverista? Ohjelmoidaan ensin kaveri ja sitten beebot.

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa ei ole tällä hetkellä mahdollista koronan vuoksi

Ohjattujen käyntien lisäksi ryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Huomioithan, että osassa pääkaupunkiseudun kirjastojen toimipisteitä on käytössä myös omatoimi- eli itsepalveluaika, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli tarvitsette henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon. Kirjastojen itsepalveluajat voit tarkistaa osoitteesta www.helmet.fi.

Tilojen varaaminen itsenäiseen käyttöön ei ole tällä hetkellä mahdollista koronan vuoksi

Voit tarkastella ja varata Helsingin, Espoon ja Vantaan kirjastojen tiloja osoitteessa varaamo.hel.fi. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista. 

Kirjastokortti 

Voit hankkia ryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Celia-rekisteröinti 
Kirjastossamme voi rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Rekisteröitymiseen tarvitaan huoltajan täyttämä ilmoittautumislomake. Lisätietoja löydät täältä!  

Satudiplomi

Helmet-satudiplomi on päiväkoti-ikäisille suunniteltu lukudiplomi. Lisätietoa satudiplomista ja siihen kuuluvista kirjoista: Satudiplomi.

Valmiit kirjakassit

Keräämme pyynnöstä valmiita kirjakasseja erilaisista aiheista. Kirjat lainataan päiväkotiryhmän kortille. Kirjojen tilaaminen kestää n. 2 viikkoa. Ilmoitamme tilaajalle heti, kun kassi on valmiina noudettavaksi. Korona-aikana kassin voi noutaa vain aikuinen ilman ryhmää. Pyynnöt: erja.linnonmaa@hel.fi

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi 

https://www.oodihelsinki.fi/

Viimeksi päivitetty 1.3.21