Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Suomen Pietarin instituutin Ystävät

Esko Häkli: Akateemikko A. J. Sjögrenin päiväkirjat

Tervetuloa kuuntelemaan professori Esko Häklin esitelmää A. J. Sjögrenin päiväkirjoista! Suomen Pietarin instituutin Ystävät ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävä tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

A.J. Sjögren (1794-1855) oli iittiläisen kyläräätälin poika, josta tuli Pietarin tiedeakatemian täysjäsen. Hän oli suomalais-ugrilaisen kielitieteen ja kansatieteen uranuurtaja ja tutki muitakin, mm. kaukasialaisia kieliä. Hän muun muassa laati ensimmäisen osseetin kieliopin.

Sjögren piti koko uransa ajan yksityiskohtaista päiväkirjaa, joka käsittää tuhansia sivuja. Koska Sjögrenillä oli akatemiassa varsin keskeinen asema, tämä dokumentti on historiallisesti erittäin kiinnostava koko Venäjän tiedeakatemian kannalta.

Sen toimittamisen julkaisukuntoon aloitti englantilainen Sjögrenin tutkija ja Lontoon yliopiston Slavonic Schoolin pitkäaikainen johtaja Michael Branch. Branchin sairastuttua työtä on jatkanut hänen ystävänsä professori Esko Häkli.

Esko Häkli toimi Helsingin yliopiston kirjaston (nykyinen Kansalliskirjasto) ylikirjastonhoitajana vuosina 1976-2001 ja tässä toimessa organisoi ja harjoitti laajaa tutkimustoimintaa. Häkli on julkaissut useita historiallisia tutkimuksia erityisesti kirjojen ja kirjastojen historiasta eri maissa ja eri aikoina.

Rikhardinkadun kirjasto

17.9.2018 klo 18:00 - 20:00

Viimeksi päivitetty 8.9.2018

Varaa tietokone

Käyttäjätunnus on kirjastokorttisi numero ja salasana PIN-koodisi.

Huomaa, että kirjastoissa on tietokoneita käytettävissä myös ilman ajanvarausta.

 

Mistä puhutaan?