Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamon teosvalikoimaa. Kuva: Pia Männikkö

25-vuotias Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo kutsuu kaupunkilaiset juhliin

Rikhardinkadun kirjastossa toimiva Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhliaan tarjoten kävijöilleen monipuolista ohjelmaa koko vuodeksi. Syntymäpäiväjuhlia vietetään 8.2. juhlanäyttelyn, taidekahvilan ja performanssitaiteen merkeissä. Keväällä toiminta laajenee Espoon Kauppakeskus Selloon pääkaupunkiseudun taidelainaamojen yhteisellä pop-up-taidelainaamolla. Kesäkuussa Taiteilijaseuran ylläpitämän Suomenlinnan Galleria Rantakasarmin toiminta laajenee pysyvästi Taidelainaamon sivupisteen avautumisen myötä.

Taidelainaamon juhlavuosi käynnistyy toden teolla 8.2. järjestettävillä kaikille avoimilla Rikhardinkadun kirjastoon levittäytyvillä syntymäpäiväjuhlilla. Ensimmäisen kerroksen kokoustilassa toimii päivän ajan pop-up-taidekahvila, joka tarjoaa kävijöilleen kakkukahvit. Taidelainaamossa avautuu teemalla ”Silkkaa iloa” juhlanäyttely, johon osallistuu yli sata Helsingin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijaa. Myös Galleria Rikhardin kuukauden taiteilija Maaria Märkälä on paikalla tapaamassa juhlijoita. Ohjelman huipentaa Kirjatornissa nähtävä Meri Nikulan performanssi.

Keväällä Rikhardinkadun kirjastossa järjestetään kuvataideillat 15.4. ja 22.4 teemoinaan taiteilijan työ ja taiteilijuus. Paikalla on taiteilijoita keskustelemassa työstään.

Helsingin, Espoon ja Vantaan taidelainaamojen yhteisponnistuksena Espoon Kauppakeskus Selloon pystytetään toukokuun ajaksi pop-up-taidelainaamo, joka tuo pääkaupunkiseudun taiteilijat ja ostoskeskuksen kävijät yhteen.

Kesäkuussa Suomenlinnan Galleria Rantakasarmin toiminta laajenee pysyvästi, kun tilaan avataan Taidelainaamon sivupiste palvelemaan matkailijoiden ja kansainvälisten vierailijoiden tarpeita.

Juhlavuottaan viettävä Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo on elinvoimainen ja tunnustettu taiteilijavetoinen taidetalo, joka palvelee niin helsinkiläisiä taiteilijoita kuin taiteesta nauttivia kävijöitä. Monipuolinen teosvalikoima ja asioinnin helppous kannustavat asiakkaita kokeilemaan uutta ja tekemään yllättäviä ja rohkeita taidevalintoja. Juhlavuotta ja syntymäpäiviä vietetään yhteistyössä Taidelainaamon pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Rikhardinkadun kirjaston kanssa.

Lisätietoja:
taidelainaamotyöntekijä | viestintäassistentti Aura Jaakkola
aura.jaakkola@helsingintaiteilijaseura.fi
+358 (0)50 534 5293

taidelainaamovastaava Eeva Muona
eeva.muona@helsingintaiteilijaseura.fi
+358 (0)44 273 1306

Taidelainaamon teosvalikoima: http://www.taidelainaamo.fi/public/go.php
​Tulossa lisätietoa juhlavuoden tapahtumista: http://helsingintaiteilijaseura.fi/

Kuva: Pia Männikkö