Harry Potteria juhlistetaan etätapahtumin

Pääkaupunkiseudun kirjastot järjestävät jälleen taianomaista ohjelmaa Harry Potter Book Nightin hengessä helmikuussa 2021, mutta tällä kertaa ohjelma toteutetaan verkossa. Ohjelmaa on luvassa koko viikon ajalle maanantaista lauantaihin 1.–6.2.2021.

Kaikenikäiset velhot ja noidat pystyivät osallistumaan etukäteen Harry Potter -viikkoon jakamalla parhaat itse keksimänsä loitsut Helmet-kirjastojen yhteisessä loitsukilpailussa. Loitsujen parhaimmistoa esitellään Harry Potter Night -tapahtuman yhteydessä keskiviikkona 3.2.2021 klo 16. Loitsuraatia sykähdyttävin loitsu julkistetaan torstaina 4.2.2021 livelähetyksessä, ja luonnollisesti loitsun keksijälle on luvassa myös palkinto. 

Kirjaston noidat ja velhot ovat myös valmiudessa taikajuomien testaukseen. Heille pystyi etukäteen lähettämään taikajuomareseptejä, joiden ainesosat oli valittu Apoteekki Etanan ja Mittalasin valikoimista. Millaisia vaikutuksia taikaliemillä on? Se selviää videolla, joka näytetään Helmetin Youtube-kanavalla tiistaina 2.2.2021 klo 16. Taikaliemiä maistelemassa on Tylypahkasta tuttuja hahmoja. Onko sinun taikaliemesi se, johon Dobby ihastuu? Kuka Harry Potter -kirjojen hahmoista pääsee juomaan sinun valitsemasi reseptin?

Harry Potter Book Night -viikolla luvassa on ohjelmaa verkon välityksellä erilaisten livelähetysten ja videoiden välityksellä, ja ohjelmassa on niin maagisia kokkailuja kuin taianomaisia kirjavinkkejä. Myös perinteinen kaupunkien välinen tietokilpailu käydään tällä kertaa verkossa. 

Eri kieliset ohjelmat löydät omista koosteistaan:
- Suomenkielinen ohjelma
- Svenska programmet
- English language program 
- Программа недели Гарри Поттера