Kirjatorni_Riku

Kokoelmasiirtojen myötä syntyy taiteiden ja tarinoiden kerros

 Marraskuun 13. päivänä aloitamme kokoelmasiirrot Rikhardinkadun kirjastossa. Muutokset koskevat aikuisten kauno- ja tietokirjallisuutta toisessa ja kolmannessa kerroksessa sekä toisen kerroksen tasolta alkavassa kirjatornissa.

Kokoelmasiirtojen myötä luomme toiseen kerrokseen ja kirjatornin pohjalle taiteiden ja tarinoiden kerroksen: suomenkielinen kaunokirjallisuus ja sarjakuvat muodostavat oman kokonaisuutensa toisessa kerroksessa sijaitsevassa kaunohuoneessa. Uudessa järjestyksessä tarinakerros kurkottaa kirjatorniin, jonka ensimmäiselle parvelle sijoittuvat ruotsin-, englannin-, saksan-, ranskan-, italian-, espanjan- ja venäjänkielinen kaunokirjallisuus.

Toisen kerroksen tasolle kirjatornin pohjalle syntyy taidemaailma, kun eri taiteen muodot teatterista ja elokuvista kuvataiteeseen kohtaavat siellä toisensa. Musiikkiaineistot, jotka jäävät nykyiselle paikalleen toisen kerroksen tietopalvelun viereen, täydentävät taiteiden maailmaa. Luomme kirjatornin pohjalle muotoutuvaan taidekerrokseen mukavia luku- ja oleskelupaikkoja sekä taidekirjojen esittelyyn, katseluun ja selailuun hyvin soveltuvia nurkkauksia.

Henkilökunta auttaa aineistojen paikantamisessa kokoelmasiirtojen aikana. Pahoittelemme jo etukäteen siirroista mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä! Muutoksiin liittyviä lisätietoja voi kysyä henkilökunnalta sekä palvelupäällikkö Sari Joverolta sähköpostiosoitteesta sari.jovero@hel.fi.