Maalauksia taidelainaamossa

Taidelainaamo täyttää 20 vuotta

- Taidelainauksen kiinnostavuutta epäiltiin aluksi, mutta uusi konsepti osoittautui nopeasti hyvin menestyksekkääksi ja sen suosio on vuosien varrella vain vahvistunut, sanoo Taidelainaamon näyttelyvastaava Eeva Muona.

Taidelainaamosta voi yksityishenkilö tai yritys vuokrata aitoa nykytaidetta kohtuullisella kuukausimaksulla, joka toimii samalla osamaksueränä, jolloin asiakas voi halutessaan ostaa teoksen omakseen vuokraa maksamalla. Taidelainaamosta voi myös suoraan ostaa taidetta.

- Valikoimista löytyy yli 500 taiteilijan teoksia. Kokoelma on monipuolinen otos ajankohtaista nykytaidetta, maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvia, Eeva Muona kertoo.

Taideteokset ovat esillä myös taidelainaamo.fi -verkkosivuilla.

Suuri syntymäpäiväjuhla sunnuntaina 8.2. klo 12–16

  • Taidelainaamossa juhlaripustus Tunteen paloa. Helsingin Taiteilijaseuran puheenjohtaja Mika Vesalahden tervehdys klo 12.30. Taiteilijoita paikalla ja lahjakorttiarvonta kävijöiden kesken.
  • Näyttelytila Arthurissa Niina Putkosen piirroksia ja Galleria Rikhardissa Bambu Hellstedtin tussimaalauksia. Taiteilijat paikalla esittelemässä näyttelyitään.
  • Kirjatornissa (2.krs) performanssia klo 13–14, mm. Sanna Karlsson-Sutisnan balilainen tanssiesitys klo 13
  • Kirjaston kokoushuoneessa taidekahvila klo 12–15, jossa RikArt-taiteilijakirjakokoelman esittely, kokoelman perustaja Emmi Martin paikalla klo 13–15 (1.krs).

Juhlavuonna taide jalkautuu myös kirjastoihin

Useissa kirjastoissa ympäri Helsinkiä nähdään kevään aikana taidelainaamokonsulentti, joka saapuu muutamaksi tunniksi pienen teosvalikoiman kanssa esittelemään taidelainaamotoimintaa.

Myös 2000-luvun lopulla suuren suosion saanut Taidebussi lähtee kiertämään kaupunkia juhlavuoden kunniaksi äitienpäiväviikolla 8.-9.5.2015.  

Rikun kirjasto on perinteikäs taidepainotteinen kirjasto

Rikhardinkadun kirjasto toimii edelleen Pohjoismaiden ensimmäisessä kirjastoksi valmistuneessa rakennuksessa. Talo valmistui vuonna 1881 ja kirjastotoiminta alkoi seuraavana vuonna.

Kirjastosta löytyy runsas taidekirjakokoelma sekä taiteilijakirjakokoelma RikArt. Taiteilijakirja on käsin tehty taideteos, joka on yleensä kirjaa muistuttava esine. RikArt löytyy myös verkosta osoitteesta www.rikart.fi

Lisätietoja:

www.taidelainaamo.fi

Rikhardinkadun kirjasto

Teksti: Maisa Hopeakunnas

Kuvat: Chris Gurney