taidelehtihylly

Taidelehtikokoelma kasvaa

Rikun taidelehtikokoelma on kasvanut seitsemällä monipuolisella nykytaidetta käsittelevällä lehdellä. Lehdet ovat lainattavissa ja luettavissa kirjaston lehtisalissa (3. krs). Lue tästä esittelyt kokoelman uusista taidelehdistä!    

Elephant Magazine

Nykytaiteen suoraa, lennokasta ja kantaaottavaa pohdintaa. Ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Third Text: Critical Perspectives on Contemporary Art and Culture

Kansainvälisen nykytaiteen kriittistä ja teoreettista analyysia. Ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

Juxtapoz: Art and culture

Amerikkalainen taidelehti, jonka tavoitteena on liittää uudet taidemuodot taidehistorialliseen viitekehykseen. Ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Art Monthly

Brittiläinen nykykuvataidetta luotaava lehti. Riippumattomien kriitikoiden nopeatempoista kirjoittelua nykytaiteesta ja sen tekijöistä. Ainoa taidejulkaisu, jossa käsitellään säännöllisesti taiteilijakirjoja, joista Rikhardinkadun kirjastollakin on ainutlaatuinen kokoelmansa. Perustettu 1976. Ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa.

Art Review

Kansainvälinen nykytaidelehti tekee nykytaidetta lähestyttävämmäksi ja pyrkii laajentamaan sen yleisöä. Kaksi erikoisnumeroa vuodessa: The Power 100 ja Future Greats esittelevät taidemaailman vaikutusvaltaisimmat henkilöt ja tulevaisuuden nimet. Perustettu 1949. Ilmestyy yhdeksän kertaa vuodessa.

Foam Magazine

Palkittu kansainvälinen valokuvauslehti esittelee laajasti valokuvan monimuotoista kenttää ja sen tekijöitä. Ilmestyy teemanumeroina kolme kertaa vuodessa.   

Frieze

Nykytaide- ja kulttuurilehti. Esseitä, arvosteluja ja kolumneja tämän päivän edistyksellisimmiltä kirjoittajilta, taiteilijoilta ja kuraattoreilta. Perustettu 1991. Ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa.