Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Juhani  Vierimaa: Pieniä tauluja

Näyttely koostuu tämän alkuvuoden aikana syntyneistä tauluista. Tammikuussa tein ne, joissa aiheena on nainen. Kukka-aiheiset liittyvät toiseen näyttelyyn, joka on esillä Loviisassa Galleria Theodorissa huhtikuussa vappuun saakka.

Nainen on varsin usein aiheena tai osana kuvan tarinaa tauluissani. Nämä ovat pieniä. Vain 15 cm kanttiinsa. Tein ne samalla , kun aloin työstämään Loviisan näyttelyä. Käytin akryylejä, mutta nopea toteutus ja spontaanius antavat melkein akvarellimaisen vaikutelman.

Kukka-aiheiset tein myöhemmin todettuani että Loviisan näyttely rakentuisi saman teeman ympärille. Ne ovat luonnoksia tai koevedoksia yhteen isompaan tauluun.

Minä ja Rikhardinkadun kirjasto olemme vanhoja tuttuja. Melkein kolmen vuosikymmenen aikana olen saanut pitää lukuisia näyttelyitä  Hyllygalleriassa ja muissa tiloissa.  En muista mikä oli ensimmäinen kirjasto, mutta lähes kaikissa olen pitänyt useitakin näyttelyjä. Viime vuosi oli ennätys, kun yhteisnäyttelymme “Pieniä puuveistoksia” ystäväni Juha Nuutin kanssa kiersi koko vuoden kirjastosta toiseen.

Tämän näyttelyn yhteydessä haluan kiittää Emmi Martinia, jonka kanssa aloitin yhteistyön Rikussa. Emmin perustama Taiteilijakirjakokoelma muistuttaa minua myös siitä, että ehkä jonakin päivänä teen omat taiteilijakirjani. Se on ollut haaveena opiskeluajoista saakka.

Usein kysyttyä: ovatko nämä myytävänä? Vastaus: useimmiten, se olisi jopa suotavaa. Auttaisi paljon taiteen tekemisessä. Kannattaa ottaa yhteyttä. Nämä hinnaltaan sadan ja kahden euron tuntumassa.

Minä, Juhani Vierimaa olen kuvataitelija. Atskilainen. Kotoisin Lapinlahdelta, Kuopion Yhteiskoulun kasvatti. Helsinkiläinen, joka on saanut työhuoneen ja toisen kodin Savosta. Tarkemmin sanottuna Haukivuorelta, Kyyveden rannalta.

Olen siinä onnellisessa elämän vaiheessa, että voin tehdä vapaana taiteilijana ihan mitä haluan. Maalaamisen jälkeen vuorossa (luultavasti) veistosten tekeminen. Materiaalina puu.  Odotan innolla tulevaa, vaikka tiedän sen tuovan tullessaan vaihtelevasti ilon ja epätoivon hetkiä.

“KUKKIA” näyttely Loviisassa , Galleria Theodor,  Kuningattarenkatu 18

Ota yhteyttä: Juhani Vierimaa 045 1046767  tai juhani.vierimaa@gmail.com

Hyllygalleria Hyvinpieni (Rikhardinkadun kirjasto)

1.4.2023 - 31.8.2023

Viimeksi päivitetty 6.7.2023