Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Raili Härö: Paluu

Marja Heinonen ja Raili Härö: Näkyjen näkijät

Railin uusimmat työt kertovat, että meitä on moneksi, eikä kysymys ole ihmisistä. Luonnon voima ja herkkyys ovat myös Marjan monotypioiden lähtökohtana.

Raililla on samaan aikaan myös tarjolla Sielun ruokaa toisen kerroksen toisen kerroksen Hyllygalleria Hyvinpienessä

Raili Häröstä:

Nuorena sitä tekemistä kutsuin taiteeksi, koska niin ympäristönikin teki. Synnyin sukuun, jossa kaikki ovat, tavalla tai toisella, taiteellisia. Sitten tuli se muu elämä eikä taitetta ehtinyt kuin näyttelyissä ja museoissa katsoa ja oopperoissa ja konserteissa kuunnella. Mieheni sairastuessa 90-luvun alussa minusta tuli elämänliekin ylläpitäjä. En edes tiedä mitä tapahtui, mutta eräänä iltana huomasin istuvani paperia ja värejä edessäni ja synnytin ihmeellisiä pieniä kuvia, joissa katsovat jotkut muinaiset tunnelmat. Ne olivat alku uudelle, polveilevalle, pakottomalle – värkkäämiselle. Vaihtelevasti turstuttaa ja hyvä niin. Onneksi työni ovat pienikokoisia, että mahtuvat olemaan. Avaruuksia minikoossa. Ne tuottavat minulle suurta iloa. Sitä olen jakamassa.


Marja Heinosesta:

Taidepolkuni alkoi seniorigraffitiryhmä SixFive Cru’n jäsenenå vuonna 2011.Vuodesta 2015 alkaen olen tiiviisti opiskellut kuvien tekemistä Kriittisessä korkeakoulussa. En tunnista omissa töissäni kuva- ja katutaiteen välisiä rajoja, vaan vaikutteet virtaavat molempiin suuntiin toisiaan rikastaen. Eräässä work-shopissa innostuin kovasti  monotypioista.  Tekniikkaa opittuani telasin niitä taidetapahtumassa Pinsiössä kolme päivää putkeen. Ensin levitin öljyvärejäni metallilevyillle, painoin telaamalla kuvat riisipapereille ja viimeistelin työni tuoreeltaan vetelemällä erilaisia jälkiä paperien nurjalle puolelle. Tulokseksi sain kolmisenkymmentä monotypiaa, joista minulla on nyt  ilo jokunen tässä näyttelyssä esittää - toivottavasti katsojien iloksi!

Käytävägalleria, 3. krs (Rikhardinkadun kirjasto)

17.8.2020 - 30.9.2020

Viimeksi päivitetty 3.8.2020