Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Henkilökohtainen lukuvalmentaja on palvelu sinulle, joka haluat lukuvinkkejä ja ammattilaisen apua kirjallisuuden valintaan. Ota yhteyttä: lukuvalmentaja@hel.fi tai p. (09) 310 85013. 

Kaipaatko lasten- tai nuortenkirjallisuuden lukuvinkkejä? Lukuvalmentaja Junior auttaa! Lue lisää: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Rikhardinkadun_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Lukuvalmentaja_Junior(189587)

Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä toimii Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo, josta voit lainata ja ostaa mm. maalauksia, grafiikkaa, veistoksia sekä valokuvia. Helsingin Taiteilijaseuran jäsenistö koostuu lähes 900 ansioituneesta kuvataiteilijasta, joiden yli 11 000 teoksen valikoima on nähtävillä ja varattavissa Taidelainaamon verkkogalleriassa. Taidelainaamosta on mahdollista hankkia myös suosittuja lahjakortteja. Kirjaston ensimmäisen kerroksen aulan Galleria Rikhard sekä pohjakerroksen lainaamotilan Galleria Arthur esittelevät seuran jäsenten kuukausittain vaihtuvia mielenkiintoisia näyttelyitä.

Lue lisää

Tutustu kirjaston e-aineistoihin henkilökohtaisen oppaan avulla. Varaa aikasi sähköpostitse rikhardinkadun_kirjasto@hel.fi.

Lainaus- ja palautusautomaatit sijaitsevat lainaustoimistossa. 

Voit noutaa varauksesi lainaustoimiston numeroiduista varaushyllyistä.  

Ei lisätietoa

Celia-verkkoasiakkaaksi voi rekisteröityä Rikhardinkadun kirjastossa. Rekisteröintiin ei tarvitse varata aikaa etukäteen.

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Enter ry:n henkilökohtaiset tietotekniikkaopastukset senioreille tiistaisin. Tervetuloa kysymään neuvoja puhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen sekä sähköisten palveluiden käyttöön liittyen. 

Papercut-itsepalvelu- ja mobiilitulostus. Kirjaston asiakaskoneilta tai omalta laitteelta.  

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste ala-aulassa.
Ei lisätietoa
Avoin verkko Stadinetti. Tunnuksia ei tarvita.
Lautapelejä voi pelata lastenosastolla.
 

Laitteet

Kaksi isoa lehtitablettia käytettävissä lehtialueella (3. krs). 

Pienten mobiililaitteiden latauskaappi sijaitsee kirjaston aulassa (1. krs). 

Asiakaskoneille saa pyynnöstä käyttöönsä kyrillisen ja arabiankielisen näppäimistön.  Kysy lisää lainaustoimistosta (1.krs.). 

Laina-aika 14 vrk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetin (10 pihdit) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Voit lainata Android-tabletin (Hublet) lasten osaston aulasta. Tablettia voi käyttää kirjaston tiloissa. Tabletit lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Käytettävissä on useita asiakastietokoneita. Osa koneista on käytettävissä ilman ajanvarausta, osaan voit tehdä varauksen.  https://varaus.lib.hel.fi

Lue lisää

Kopiokone sijaitsee 1. kerroksessa lainaustoimistossa. Kopion hinta 0,40 € / sivu (A4 tai A3). Kopiokoneella voi myös skannata muistitikulle tai sähköpostiin.

Skanneri käytettävissä työtila Tykossa. Varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi 
Skannaus onnistuu myös kopiokoneella muistitikulle tai sähköpostiin.

Lue lisää

Tulosteen hinta 0,40 € / sivu (A4 tai A3). Kaksipuoleinen tuloste 0,80 €.

Tulosteen hinta 0,40 € / sivu (A4 tai A3). Kaksipuoleinen tuloste 0,80 €.

 

Tilat

Ryhmätila Aurora. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi

Satuhuoneessa pidetään satutunteja ja muita pienimuotoisia lasten tapahtumia. Satuhuoneen voi myös varata omaa tapahtumaa varten. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi

Rikhardinkadun kirjaston varattavat tilat ovat varattavissa Varaamosta: varaamo.hel.fi

Sanoma- ja aikakauslehdet sekä e-lehtien lukulaitteet lehtialueella (3. krs).

Kokoustila Ture. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi 

Lue lisää

40 paikkaa hiljaiseen opiskeluun. Tilaa käytetään myös yleisötilaisuuksiin.

Työtila Tykon voi varata hiljaiseen työskentelyyn. Työtilassa on pöytä, neljä tuolia ja käytettävissä kirjaston asiakaskone sekä langaton verkkoyhteys Stadinetti.  Varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi

 

Kokoelmat

Kirjatornin E-tasolla sijaitsee Riku-kokoelma, joka sisältää Helsinki-aiheista aineistoa. 

Rikhardinkadun kirjasto on vuodesta 2000 hankkinut kokoelmiinsa taiteilijakirjoja. Vaikka taiteilijakirjojen lähtökohta on kirjan ideassa ja/tai muodossa, haastavat ne samalla kirjallisuudelle ja taiteelle rakennettuja perinteitä. Kirjaston monimuotoisessa, yli 400 taiteilijakirjan kokoelmassa on teoksia ympäri maailmaa. Taiteilijakirjakokoelma on sijoitettu kirjastorakennuksen toiseen kerrokseen. Kokoelman yhteydessä pidetään taiteilijakirjanäyttelyitä ja siihen kuuluu aihetta käsittelevä käsikirjasto. 

Lue lisää
 

Verkkopalvelu

Rikhardinkadun kirjaston taiteilijakirjakokoelman teoksiin voi tutustua RikArt-verkkogalleriassa osoitteessa rikart.fi. Tietoja kokoelmaan kuuluvista teoksista voi hakea myös HelMet-tietokannasta asiasanalla ”taiteilijakirjat”, jolla saa esille tiedot sekä varsinaisista taiteilijakirjoista että aihetta käsittelevästä muusta kirjallisuudesta. 

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla