Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Henkilökohtainen lukuvalmentaja on palvelu sinulle, joka haluat lukuvinkkejä ja ammattilaisen apua kirjallisuuden valintaan. Ota yhteyttä: lukuvalmentaja@hel.fi tai p. (09) 310 85013.
Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä toimii taidelainaamo, josta voit lainata Helsingin Taiteilijaseuraan kuuluvien taiteilijoiden maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvia. Helsingin taiteilijaseuran jäsenenä on yli 700 ansioitunutta kuvataiteilijaa. Lue lisää
Ei lisätietoa

Celia-verkkoasiakkaaksi voi rekisteröityä tietopalvelussa (2. krs). Rekisteröintiin ei tarvitse varata aikaa etukäteen. 

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Enter ry:n henkilökohtaiset tietotekniikkaopastukset senioreille tiistaisin klo 11-14 (14.1.-12.5.2020). 
Tervetuloa kysymään neuvoja puhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen sekä sähköisten palveluiden käyttöön liittyen. Ei ajanvarausta.

Papercut-itsepalvelu- ja mobiilitulostus. Kirjaston asiakaskoneilta tai omalta laitteelta.  

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste ala-aulassa.
Ei lisätietoa
Avoin verkko Stadinetti. Tunnuksia ei tarvita.
Lautapelejä voi pelata lastenosastolla.
 

Laitteet

15 asiakastietokonetta, joista 12 käytettävissä ilman ajanvarausta, käyttöaika 30 min. Aikuisten osastolla 4 varattavaa konetta, käyttöaika 1-2 h. Lastenosastolla 1 varattava kone ainoastaan lasten käyttöön, käyttöaika 1 h.

Lue lisää

Kokoustila Turen dataprojektori voidaan kytkeä asiakkaan kannettavaan tietokoneeseen.

Kopiokone sijaitsee 1. kerroksessa lainaustoimistossa. Kopion hinta 0,40 € / sivu (A4 tai A3). Kopiokoneella myös skannaus muistitikulle tai sähköpostiin.
Skanneri käytettävissä työtila Tykossa. Varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi Skannaus onnistuu myös kopiokoneella muistitikulle tai sähköpostiin. Lue lisää

Tulosteen hinta 0,40 € / sivu (A4 tai A3). Kaksipuoleinen tuloste 0,80 €.

Tulosteen hinta 0,40 € / sivu (A4 tai A3). Kaksipuoleinen tuloste 0,80 €.

 

Tilat

Kokoustila Ture. Varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi Tilan hinta on 40 € alkavalta tunnilta, tilavuokra maksetaan käteisellä tai kortilla kassaan. Myös laskutusmahdollisuus.

Lue lisää
40 paikkaa. Tilaa käytetään myös yleisötilaisuuksiin varusteinaan äänentoistolaitteet, DVD/Blu ray -soitin, dataprojektori ja valkokangas.

Hyllygalleria, "Suomen pienin galleria", keräilijöille, korutaiteilijoille ym.  - Käytävägalleria, 4-5 valaistua seinäkettä: ex-tempore -näyttelyt - Näyttelykaapit ja seinäkkeet: kirja-, valokuva- ja taidenäyttelyitä. - Taiteilijakirjagalleria. Jyri-Petteri Volkoff, p. 09 3108 5013. 

Galleria Rikhard, ala-aula. Taidelainaamo, p. 09 673720

Työtila Tykon voi varata hiljaiseen työskentelyyn. Työtilassa on pöytä, neljä tuolia ja käytettävissä kirjaston asiakaskone sekä langaton verkkoyhteys Stadinetti.  Varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi

 

Taiteilijakirjakokoelman teokset on luetteloitu RikArt-verkkogalleriaan osoitteeseen rikart.fi. Tietoja kokoelmaan kuuluvista teoksista voi hakea myös HelMet-tietokannasta asiasanalla ”taiteilijakirjat”, jolla saa esille tiedot sekä varsinaisista taiteilijakirjoista että aihetta käsittelevästä muusta kirjallisuudesta.

Lue lisää
 

Taiteilijakirjakokoelma: kirjasto on vuodesta 2000 hankkinut kokoelmiinsa niin kutsuttuja taiteilijakirjoja. Vaikka taiteilijakirjojen lähtökohta on kirjan ideassa ja/tai muodossa, haastavat ne samalla kirjallisuudelle ja taiteelle rakennettuja perinteitä. Kirjaston monimuotoisessa, yli 400 taiteilijakirjan kokoelmassa on teoksia ympäri maailmaa. Taiteilijakirjakokoelma on sijoitettu kirjastorakennuksen toiseen kerrokseen. Kokoelman yhteydessä pidetään taiteilijakirjanäyttelyitä ja siihen kuuluu aihetta käsittelevä käsikirjasto.

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Rikhardinkadun kirjasto kesällä 2009

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla