Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Taiteiden yö: Tutustu taiteilijakirjakokoelmaan

Tule tutustumaan Taiteiden yönä Rikhardinkadun kirjaston ainutlaatuiseen taiteilijakirjakokoelmaan!

Kokoelmaa ovat kirjaston toisessa kerroksessa esittelemässä kokoelman perustaja Emmi Martin ja taiteilija Olof Kangas. Mahdolliset muut taiteilijavieraat varmistuvat myöhemmin.

Taiteiden yönä vietetään myös taiteilijakirjakokoelman uuden verkkokokoelman avajaisia. Kokoelma tulee esille digi.kirjastot.fi-palveluun. Rikhardinkadun kirjaston taiteilijakirjakokoelma digi.kirjastot.fi-palvelussa.

Tiukkoja määrittelyjä välttelevien taiteilijakirjojen lähtökohtana on kirjan idea tai muoto, mutta ne haastavat kirjoihin liittyviä perinteitä ja oletuksia vaatimalla lukija-katsojaa löytämään asioita totutun ulkopuolelta.

Rikhardinkadun kirjaston taiteilijakirjakokoelma on perustettu vuonna 2000 ja se koostuu tällä hetkellä yli 500 teoksesta. Kokoelmassa on sekä kotimaisia että ulkomaisia, uniikkeja ja painosmäärältään rajattuja teoksia. Rikhardinkadun kirjaston kokoelmaa on rakennettu Marcel Duchampin vapaamielisessä hengessä: Jos taiteilija kutsuu teostaan taiteilijakirjaksi, se on taiteilijakirja.

Kokoelman ohessa on kaksi hyllyä vaihtuville näyttelyille: kokoelmasta poimituille teemanäyttelyille sekä taiteilijoiden omille pienimuotoisille taiteilijakirjanäyttelyille.

Taiteiden yönä hyllyissä avautuu ruokateemainen taiteilijakirjanäyttely Päivällinen – kattaus taiteilijakirjoja. Se on koottu kirjaston omasta kokoelmasta.

Taiteiden yö

Rikhardinkadun kirjasto

17.8.2023 klo 19.00 - 21.00

Viimeksi päivitetty 17.8.2023