Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Ilmastovieraana: Anniina Nurmi

Rikhardinkadun kirjaston vieraana vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntija Anniina Nurmi, maanantaina 30.5.2022 klo 18-19.30!

Anniina Nurmi on vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntija 15 vuoden kokemuksella. Anniina työskentelee tällä hetkellä itsenäisenä vastuullisuuskonsulttina eli auttaa vaate- ja tekstiilialan yrityksiä vastuullisuustyössä. Hän julkaisi syksyllä 2021 esikoistietokirjansa Rakastan ja vihaan vaatteita, joka on henkilökohtainen tilinteko ja asiantunteva sukellus nykymuotoiseen vaateteollisuuteen.

Tapahtuma on osa kevään 2022 Helmet-kirjastojen Ilmastovieraat-kiertuetta, jonka aikana keskustelemme kirjailijoiden ja aktivistien kanssa ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta kirjallisuuden avulla. 

Tapahtuma striimataan Kirjasto Helsingin facebook-sivulle, jolta se on katsottavissa kahden viikon ajan ensistriimauksen jälkeen.

Voimaa kirjallisuudesta

Ilmastokriisistä, luontokadosta ja ekologisesta elämäntavasta julkaistaan yhä enemmän uusia kirjoja. Tieto lisää ymmärrystämme ja toimintakykyämme, ja kaunokirjallisuuden avulla voimme kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia ja käsitellä ekokriisiin liittyviä tunteita ja ajatuksia. 

Useaan Helsingin kaupunginkirjastoon on perustettu ekohyllyt, joihin on koottu lainattavaksi laajasti erilaista ympäristöä ja ilmastoa käsittelevää kirjallisuutta, niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta. Lisäksi Toivon kirjahyllyyn on koottu huolellisesti valikoituja teoksia, joissa toivo ja toiminta yhdistyvät.

#ilmastovieraat #ekokirjasto 

Kuva: Sara Lehtomaa

Lukusali, 3. krs (Rikhardinkadun kirjasto)

30.5.2022 klo 18.00 - 19.30

Viimeksi päivitetty 12.5.2022