Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Ilmastovieraana: Saara Kankaanrinta

Tapahtuma peruttu

Tapahtuma siirtyy pidettäväksi 17.5. klo 18. Tervetuloa!

Rikhardinkadun kirjaston vieraana ympäristövaikuttaja, luonnonsuojelija ja yrittäjä Saara Kankaanrinta, torstaina 21.4.2022 klo 18-19.30!

Kirjastonhoitaja Jussi Nevalainen haastattelee.

Saara Kankaanrinta on BSAG -säätiön ja Carbon Action -alustan puheenjohtaja ja perustaja, LUKE:n johtokunnan varapuheenjohtaja sekä hallituksen jäsen useissa ekologisissa kasvuyrityksissä. Kankaanrinta ja Ilkka Herlin kehittävät myös koemaatila Qvidjaa. Heidän yhdessä kirjoittamansa teos Luonnollisia ajatuksia julkaistiin syksyllä 2021.

Tapahtuma on osa kevään 2022 Helmet-kirjastojen Ilmastovieraat-kiertuetta, jonka aikana keskustelemme kirjailijoiden ja aktivistien kanssa ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta kirjallisuuden avulla. 

Tapahtuma striimataan Kirjasto Helsingin facebook-sivulle, jolta se on katsottavissa kahden viikon ajan ensistriimauksen jälkeen.

Voimaa kirjallisuudesta

Ilmastokriisistä, luontokadosta ja ekologisesta elämäntavasta julkaistaan yhä enemmän uusia kirjoja. Tieto lisää ymmärrystämme ja toimintakykyämme, ja kaunokirjallisuuden avulla voimme kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia ja käsitellä ekokriisiin liittyviä tunteita ja ajatuksia. 

Useaan Helsingin kaupunginkirjastoon on perustettu ekohyllyt, joihin on koottu lainattavaksi laajasti erilaista ympäristöä ja ilmastoa käsittelevää kirjallisuutta, niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta. Lisäksi Toivon kirjahyllyyn on koottu huolellisesti valikoituja teoksia, joissa toivo ja toiminta yhdistyvät.

#ilmastovieraat #ekokirjasto 

Kuva: Anton Reenpää

Lukusali, 3. krs (Rikhardinkadun kirjasto)

21.4.2022 klo 18.00 - 19.30

Viimeksi päivitetty 8.4.2022