Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Etkot

Itsenäisyyspäivän etkot Rikhardinkadun kirjastossa

Tervetuloa itsenäisyyspäivän aattona juhlimaan 100-vuotiasta Suomea - #etkot Rikhardinkadun kirjastossa ti 5.12.2017 klo 16-21. #suomi100 #etkotkirjastossa

Juhlapäivän ohjelma:

- klo 16 | Lukusali 3. krs: Kirjaston tarina – dokumentti Suomi 100 -juhlavuoden kunnianosoituksena kirjastoille. Dokumentissa kuullaan otteita yleisten kirjastojen vaiheista aina 1700-luvun lopulta nykypäivään. Asiakkaat ovat olleet aina kirjastotoiminnan ytimessä eikä heidän kertomuksiaan ole unohdettu tässäkään dokumentissa. Tilaisuuden avaa Kirjastokaistan päätoimittaja Riitta Taarasti. http://www.kirjastokaista.fi/kirjaston-tarina

- klo 16 - 20 | Aula 1. krs: Avoin kuvataidetyöpaja: "Suomi 100 000 vuotta" yhteisötaideteoksen tekemistä. Kuvitusmatka ja yhteistaideteos Suomen historiaan, mm. Pohjanmaalla sijaitsevaan 75000-125000 vuotta vanhaan Susiluolaan, Suomen viikinkiaikaan 800 − 1050 jaa, kansallisen heräämisen aikaan 1800-luvulla ja nykyaikaan. Innoittajana aiheita käsittelevää kirjallisuutta. Työpajaan on vapaa pääsy ja osallistua voivat kaikenikäiset. Ohjaajana kuvataiteilija/kuvataide-opettaja Heli Kuparinen Helsingin Taiteilijaseurasta.

- klo 17 | Aula 1. krs: Circus Strada Suomi 100 tunnelmissa. Nukketeatteriesitys kaikenikäisille. http://www.planetstrada.com

- klo 17-19 | Taidelainaamo, pohjakerros: Sinivalkoinen joulu - Taidelainaamon jouluripustuksen avajaiset.

- klo 18 | Taiteiden ja tarinoiden kerros, 2. krs: Makeasti tulevaisuuteen

ohjelma:

* Kantele, Jonna Peltonen

* Tervetuloa, Helsingin kaupungin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen

* Kulttuuri- ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar: Kirjastojen merkitys Helsingissä

* Kirjastoseuran tuleva puheenjohtaja Silvia Modig: Tulevaisuuden Suomi ja kirjastot

* Satavuotiaan Suomen ensimmäinen kirjastokakku leikataan

* Kantele, Jonna Peltonen

- klo 18-20 | Taidekahvila kokoushuoneessa 1. krs, tarjolla kahvia ja kakkua

- klo 19 | Taiteiden ja tarinoiden kerros, 2. krs: Yleisötanssit Suomi 100 tunnelmissa. Suomalaista tanssimusiikkia eri vuosikymmeniltä, alkaen 1920-luvulta.

- Suomi 100 –teemanäyttelyt. Talon kaikissa kerroksissa ja kaikilla tasoilla on esillä kirjaston aineistoja, jotka tarjoavat läpileikkauksen 100-vuotiaaseen Suomeen.

- Jaettavien asioiden kortisto. Tuo vanhan kortistolaatikoston laatikoihin pieniä asioita, joita haluat jakaa – elämyksiä, kirjasuosituksia, reseptejä, runoja tai vaikka villasukkia. Laatikoista voit myös ottaa mukaasi mitä haluat. (Kirjatorni, D-taso)


*

Rikhardinkadun kirjasto on etkojen kunniaksi avoinna normaalia pidempään, kello yhdeksään asti.

Keskiviikkona 6.12. itsenäisyyspäivän juhlintaa voi jatkaa Vallilan kirjastossa jossa Linnan juhlat nautitaan yhdessä isolta kankaalta katsottuna! http://www.helmet.fi/vallilankirjasto


*

Kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan Linnan juhlien etkoille kirjastoihin juhlimaan satavuotiasta Suomea. Koska Suomi on lukemisen ja kirjastonkäytön kärkimaa, etkoilla juhlitaan maailman parhaita kirjastojen asiakkaita – suomalaisia. Etkoilla kirjastot tarjoavat myös kurkistuksia 100-vuotiaan Suomeen kirjallisuuteen, historiaan ja kulttuuriin.

Suomalainen kirjasto on osa yhteiskuntamme identiteettiä. Kirjaston ovi on auki kaikille, se on portti sivistyksen, kirjallisuuden ja kulttuurin löytöretkeilyyn sekä elinikäiseen oppimiseen.

Etkoille osallistuu yli sata kirjastoa ympäri Suomen.
Seuraa tapahtumia somessa tunnuksella #etkotkirjastossa.

Pääjärjestäjä Suomen kirjastoseura – Finlands biblioteksförening ry
http://suomenkirjastoseura.fi/etkot


*

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vaalii Suomen vahvuuksia, kuten tasa-arvoa ja demokratiaa tarjoamalla suomalaisille ja Suomen ystäville monipuolista ja kansainvälistä ohjelmaa sekä Suomessa että maailmalla. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

http://suomifinland100.fi/info

***

Rikhardinkadun kirjasto
Rikhardinkatu 3
00130 Helsinki

09 310 850 13

http://www.facebook.com/Rikhardinkadunkirjasto

Rikhardinkadun kirjasto

5.12.2017 klo 16.00 - 21.00

Suomen Kirjastoseura & Rikhardinkadun kirjasto

Viimeksi päivitetty 3.12.2017