Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Kiilan Feministinen Arkisto Together Again -festivaalilla

Kiilan feministinen arkisto/Kiila Feminist Archive on taiteilija Minna Henrikssonin kokoama arkisto taideteoksena. Teos on pitkäkestoinen ja edelleen jatkuva tutkimusprosessi yli kahdeksankymmentä vuotta toimineen taiteilija- ja kirjailijayhdistys Kiilan alkuvuosiin.

Julkinen interventio toteutetaan Oodi kirjaston ja Rikhardinkadun kirjaston hyllyissä. Kummankin kirjaston kaunokirjallisuuden ja runouden osastoilla on 8.-17. syyskuuta 2023 sarja vihkosia, joissa on suomenkielisiä otteita ja englanninkielisiä käännöksiä neljän kirjailijan valituista novelleista, romaaneista ja runoista: Tyyne Maija Salmisen, Elvi Sinervon, Iris Uurron ja Katri Valan. Nämä teokset ovat jääneet pois kirjastojen kierrosta, mutta ansaitsisivat paikan sekä suomalaisessa että kansainvälisessä kirjallisuuskaanonissa.

Minna Henriksson on tehnyt uusia linoleikkauskuvituksia näihin kirjallisuusotteisiin, joita on vihkosissa ja niitä on myös esillä Rikhardinkadun kirjastossa.

Interventio toteutetaan yhteistyössä lontoolaisen The Showroomin kuraattorin Lily Hallin ja Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin taideohjelman johtajan Karoliina Korpilahden kanssa. Vihkot on suunnitellut Kaisa Lassinaro.

Kuva: Minna Henriksson, Kiila Feminist Archive, installation view, Editorial Tables: Reciprocal Hospitalities, The Showroom, London, 2023. Photo: Dan Weill Photography

Rikhardinkadun kirjasto

8.9.2023 - 17.9.2023

Viimeksi päivitetty 7.9.2023