Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

kirjahylly

Lena Bruun: Luurankoja kaapissa

Näyttelyni aihe on samaan aikaan absurdi ja huvittava. Kaikki sai alkunsa kirpputorilla löydetystä rumankauniista pienestä luurangosta. Jotkut luurangot ovat näkyvissä arkisessa elämässämme, toiset ovat piilossa, riippuen tarkastelukulmastamme.

Löydettyäni luurangon, siitä ei tullut loppua, vaan löysin yhä enemmän ja enemmän luurankoja, milloin kirjankansissa, milloin kuvataiteesta, kiiltokuvista, kännykänkuorista, ja jopa omassa elämässäni!

Kiinnostuin aiheesta, ja kävin syvällisiä keskusteluita ystäväni M.A.Spion kanssa, jonka hienon anekdootin halusin tuoda mukaan tähän näyttelyyn. Eurooppalaisessa kulttuurissa vietetään hautuumailla eväskoreineen iloista "Dia De Los Muertos" päivää. Ottakaa te näyttelyvieraat myös kaiken ilon irti näkemästänne ja lukemastanne tässä näyttelyssä!

Peter Esterhazya mukaillen, oivalsin luurankoteeman olevan hyvinkin ajankohtainen omassa elämässäni, ja nauroin näille kaikille luurangoilleni: nauroin tyttärelleni, pojalleni, heidän salaisille osoitteilleen, heidän isälleen, hänen sukulaisilleen, kaikille heidän esittämille syytöksilleen, nimittelyille, solvauksille, puhelinhäirinnälle, tälle kaikelle nauroin, kun he tekivät itsestään merkityksettömiä. Minä nauroin myös veljelleni ja hänen kummallisille päähänpinttymille, entisille ystävilleni, Rakennusmuseolla tapahtuneelle, Korkeavuorenkadulla seistessäni, raitiovaunussa, bussissa kotiin, niin minä nauroin heidän kammottavalle käytökselleen. Entisille kollegoille nauroin, hänelle joka opetti Vincent van Goghin olevan kirjailija (ja suuttui minulle siitä että van Gogh oli kuvataiteilija), entiselle esimiehelleni joka soitti keskellä yötä, kollega joka varasti tietoisesti dvd:t minulta, nauroin heille kaikille tasapuolisesti.

Naurakaa Tuonelan venheen soutajalle, lepra-laatikolle, kiiltokuvaviikatemiehelle, Hugo Simbergin liikuttaville luurangoille, M.A.Spion anekdootille, omille luurangoillenne, läheistenne luurangoille, luurangoille jotka odottavat ulospääsyä kaapista, Hyllygallerialle Hyllygalleriassa!!!

Hyllygalleria Hyvinpieni, 2. krs (Rikhardinkadun kirjasto)

5.4.2019 - 26.7.2019

Viimeksi päivitetty 29.7.2019