Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Hiidensalon ja Kallion kuvat

Mahdottomat naiset

Kirjailijat Katja Kallio ja Venla Hiidensalo keskustelevat naisista, jotka eivät suostuneet asettumaan heille osoitettuun rooliin vaan uhmasivat rajoja rangaistuksista välittämättä. Missä kulkivat naisten rajat ennen, missä ne kulkevat nyt?

Katja Kallion romaani Yön kantaja (Otava 2017) pohjautuu turkulaisen Amanda Aaltosen tarinaan. Aaltonen lensi vuonna 1891 kuumailmapallolentäjän rakastajattarena Pariisiin, Lontooseen ja Hampuriin, ja passitettiin pian sen jälkeen tekaistulla diagnoosilla loppuelämäkseen Seiliin naisten mielisairaalasaarelle.

Venla Hiidensalon romaani Sinun tähtesi (Otava, 2017) kertoo paitsi kansallistaiteilija Albert Edelfeltistä, myös hänen varjoonsa jääneistä naisista; Berta-sisaresta ja Ellan-vaimosta. Ellan saa  romaanissa muodikkaan hysteriadiagnoosin ja häntä hoidatetaan kaikessa hiljaisuudessa perheen huvilalla Haikossa.

Tervetuloa seuraamaan varmasti kiinnostaa keskustelua mahdottomista naisista! Tilaisuus on maksuton. 

Kirjailijoista: 

Katja Kallio helsinkiläinen kirjailija, joka on uusimmassa tuotannossaan kuvannut epäsovinnaisten naisten asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Erillisyys ja liittyminen yhteisöön on hänen tuotantonsa kantava teema.

Venla Hiidensalo on helsinkiläinen kirjailija, joka pyrkii työssään kirjoittamaan näkyväksi sitä mistä vaietaan. Hänen esikoisromaaninsa Mediahuora (Otava 2102) tarkasteli mustalla huumorilla media-alaa. Vuonna 2014 ilmestynyt Karhunpesä käsitteli puolestaan sisällissotaa ja suvun vaiettuja kohtaloita. 
 

Mahdottomat naiset  -tapahtumaan pääset osallistumaan myös seuraavissa kirjastoissa: 

3.5. klo 18.00 Pasilan kirjasto 

10.5. klo 18.00 Kirjasto 10

Osallistu tapahtumaan myös Facebookissa ja kutsu ystäväsikin mukaan! 

Rikhardinkadun kirjasto

3.4.2017 klo 18:00 - 19:00

Viimeksi päivitetty 31.3.2017