Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Piirtänyt: Ami Hauhio- sarjakuvia ja muita seikkailuja

Helmikuun Käytävägallerian näyttelyssä on esillä Ami Hauhion (1912-1955) tuotantoa. Tervetuloa näyttelyyn!

Aimo "Ami" Hauhio syntyi Viipurissa 1912 ja kuoli Helsingin Munkkinimessä 1955. Taideopinnot Viipurin taideyhdistyksen piirustuskoulussa johtivat kirjapainotyöntekijäksi, kuvittajaksi ja sarjakuvataiteilijaksi 1930-luvulla. Hauhio muutti Viipurista Helsinkiin vuonna 1939. Hän työskenteli sota-aikana Merenkulkuhallituksen kartanpiirtäjänä, mutta onnistui silloinkin pitämään yllä laajaa sarjakuvatuotantoa.

Tunnetuimmat Hauhion sarjakuvat ovat Reino Helismaan ja Olavi Kanervan kirjoittama Maan mies Marsissa, ja myös tieteisaiheinen Koltan perintö. Muitakin sarjakuvia ilmestyi runsaasti lehdissä, vaikka sotien jälkeen kotimainen tuotanto väheni tuontisarjakuvien puristuksessa.

Kirjankansituotanto halvoista jännäreistä laatukirjallisuuteen on myös uskomattoman laaja. Reilussa kymmenessä vuodessa kansia syntyi yli 300 kpl, vaikka Hauhio työskenteli samaan aikaan myös mainostoimistoissa ja lehtien taittajana. Hauhion lyhyeen mutta tuotteliaaseen uraan mahtuu lähes kaikkea käyttögrafiikkaa, mutta myös maalaustaidetta.

Piirtänyt: Ami Hauhio -näyttely tarjoaa katsauksen vain 43-vuotiaana kuolleen taiteilijan uraan aikana, jolloin käyttötaidetta ei juuri arvostettu.

Tuotanto: Mediamuseo Rupriikki. Kuraattori: Timo Kokkila. Graafinen suunnittelu: Lasse Honkanen.

Rikhardinkadun kirjasto, Käytävägalleria (3. krs) (Rikhardinkadun kirjasto)

1.2.2018 - 28.2.2018

Viimeksi päivitetty 1.2.2018