Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Skidipeli – lukutaitoseikkailu Stadissa

Jättimäinen lautapeli ja taideinstallaatio Skidipeli johdattaa elämykselliseen lukutaitoseikkailuun! Peli on pelattavissa Rikhardinkadun kirjaston aulassa la 26.3.– la 10.4. välisenä aikana. 

Stadin kaduille sijoittuvassa pelissä pääset itse seikkailemaan pelinappulana ja kohtaat Helsingistä tuttuja maisemia ja hahmoja. Matkan varrella voit kurkistaa lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa hauskoja monilukutaitoihin liittyviä tehtäviä, joissa pysähdytään kuvien, viestien, mainosten, äänten ja runojen tulkinnan äärelle. Kirjakioskista löydät pelin päätteeksi päräyttävimmät Helsinki-aiheiset kirjat alakouluikäisille.

Peli on avoinna kaikille ma-pe klo 15-20, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 12-18. Arkipäivisin peli on 4.luokkien ohjatussa käytössä. Jos haluat tutustua pelin lisättyyn todellisuuteen, varaa mukaan oma älypuhelin tai tabletti. Pelin voi kuitenkin pelata myös ilman älylaitetta. Peli on suomenkielinen.

Skidipeli kiertää seuraavasti:

Kanneltalo 5.-19.3.
Rikhardinkadun kirjasto 26.3.-10.4.
Keskustakirjasto Oodi: 27.8.-9.9.
Malmitalo: 24.9.-8.10.
Oulunkylän kirjasto: 7.-19.11. 

 

Skidipeli kouluille

Ohjatut pelituokiot on suunnattu 4.luokille, ja niihin voi osallistua ainoastaan etukäteen ilmoittautumalla. Rikhardinkadun pelit on suunnattu eteläisen Helsingin kouluille, ja mukaan voi ilmoittautua kultus.fi-sivuston kautta.

Pelin opettajanopas verkossa
Pelin opettajanopas (PDF)

*

Lukutaitoseikkailu Stadissa on Helsingin kaupunginkirjaston, Skidit-kollektiivin ja Mediakasvatuskeskus Metkan hanke, jonka on rahoittanut Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Hankkeessa Skidit-kollektiivin luomaan Skidipeliin on luotu monilukutaitoja tukeva pedagoginen sisältö. Lukutaitoseikkailua toteuttamassa ovat olleet myös Lukuinto-hanke ja AR-studio flyAR. Skidipelin ensiesittely oli Habi Kids –lastenalueella Habitaressa vuonna 2019, jolloin peli toteutettiin Skidit-kollektiivin ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyönä. 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu
 

Haluatko kuulla lisää?

Koululaisvierailut:
satu.heikkinen@hel.fi

Lukutaitoseikkailu Stadissa -hanke: 
helmet.fi/skidipeli 
piia.bagman@hel.fi 
johanna.n.martikainen@hel.fi 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu

Kuvituskuva: Skidit-kollektiivi
Valokuva: Kati Rapia

Aula, 1.krs (Rikhardinkadun kirjasto)

26.3.2022 klo 10.00 - 10.4.2022 klo 18.00

Viimeksi päivitetty 29.3.2022